Pariul zilei (23.02)

O noua saptamana, un nou val de meciuri europene. Dupa doua nopti in care am avut parte de dueluri spectaculoase in Champions League, a venit timpul pentru duelurile ramase din saisprezecimile Europa League.

APOEL - Athletic Bilbao


Dupa o prima mansa dezamagitoare pentru elevii lui Ernesto Valverde, in care acestia au primit 2 goluri de la APOEL pe teren propriu, bascii spera ca isi vor putea lua revansa in Cipru.

In ciuda unui meci in care Athletic s-a impus la limita (3-2), diferenta de valoare dintre cele doua echipe este orbitoare. Athletic este una dintre primele 7 echipe din Spania, pe cand APOEL joaca totusi in campionatul din Cipru.

Consider ca Athletic nu va repeta greselile din meciul tur si va reusi sa transeze calificarea in deplasare. APOEL ar trece in optimi in cazul unei victorii la limita (1-0) si va incerca sa marcheze si apoi sa se inchida. Pe teren propriu, este adevarat ca cipriotii au primit doar 4 goluri in 12 meciuri de campionat, insa Athletic este o echipa de un alt calibru. Sunt sigur ca vor aparea spatii in apararea liderului din Cipru, spatii de care bascii vor reusi sa profite.

Pont: Gol marcat in ambele reprize (1.80 @ Fortuna)

Fiorentina - Monchengladbach


Putem spune ca victoria Fiorentinei de pe terenul nemtilor de la Borussia Monchengladbach de saptamana trecuta a fost una surprinzatoare, mai ales in conditiile in care Tatarusanu nu a primit gol. Momentul de geniu al lui Bernardeschi le-a adus italienilor un avantaj foarte important cu care acestia pornesc returul dublei manse cu cei de la Monchengladbach.

In primul meci, doar ghinionul nemtilor si o partida buna a lui Ciprian Tatarusanu a facut ca poarta italienilor sa ramana intacta. Acum, insa, nu cred ca acest lucru se va repeta. Exceptand partida tur cu Fiorentina, cei de la Borussia au marcat in fiecare din ultimele 6 meciuri, pe cand Fiorentina a primit gol in 5 din ultimele 6 meciuri disputate. Impotriva Romei, a primit chiar 4.

Tactica conservativa pe care antrenorul celor de la Fiorentina, Paulo Sousa, o va folosi in meciul de astazi, ma face sa cred ca ii va face pe italieni sa fie supusi unei presiuni foarte mari. Borussia nu are nimic de pierdut, trebuie sa marcheze neaparat pentru a spera la progres in aceasta competitie, iar eu cred ca vor reusi sa faca acest lucru si sa razbune ratarile din Germania.

Pont: Oaspetii marcheaza (1.30 @ Fortuna)

Cota finala: 2.34