Parior agresiv vs parior prudent. Cine castiga mai bine?

Probabil ai in lista prieteni ce prefera stilul de joc mai agresiv la pariurile sportive si cei ce isi iau masuri de precautie, jucand mai prudent.

A juca agresiv nu inseamna neaparat sa plasezi pariuri la cote mari, cat mai degraba sa mizezi sume mari pe cote in general mici. Jucatul agresiv il intalnim mai degraba la doua tipuri de pariori: cei care au foarte multi bani in cont, dar si cei care au ramas cu o suma mica de bani in cont si doresc sa o recupereze. Sunt si cazuri nefericite in care un parior experimenteaza ambele tipuri intr-un interval scurt de timp, uneori chiar in aceeasi zi. Iar daca banca ta se micsoreaza semnificativ in interval de cateva ore treci usor-usor pragul catre dependenta de pariuri. In acest caz ar fi indicat sa te opresti cat mai repede. 

Ambele tipologii de parior trebuie sa mizeze obiectiv

In schimb, pariorul prudent este ceva mai calculat, pariind pe mize mici spre moderate, analizand de doua ori inainte de a plasa un pariu. Iar cand spunem „analizand” ne referim la sensul propriu al cuvantului. Analiza unei partide include mai multe aspecte, in functie de pariul pe care doresti sa il plasezi. Printre aceste aspecte enumeram vizualizarea ultimelor intalniri de pe teren propriu/din deplasare, a ultimelor intalniri directe, a cartonaselor din ultimele partide, a cornerelor din ultimele partide etc. . 

Nu spunem ca pariorul agresiv nu efectueaza si el astfel de analize. Un asemenea tip de parior ar trebui chiar sa analizeze si mai atent partida pe care urmeaza sa o pronosticheze, avand in vedere miza mare pe care doreste sa o plaseze. Nu de putine ori insa, pariorul agresiv tine cont mai putin de statistici si mai mult de parerea personala. 

Astfel, in momentul in care joaca echipa lui favorita sau daca una de top intalneste una modesta sau chiar necunoscuta, in opinia sa, tinde sa plaseze o suma foarte mare de bani pe echipa favorita/cunoscuta. Procedand asa nu ai nicio sansa sa obtii profit pe termen lung, ba chiar riscurile sunt mari de a pierde intreaga banca. 

Alege cu grija momentul in care pariezi

Fie ca esti un parior agresiv sau parior prudent, nu este bine sa pariezi decat in anumite conditii, altfel cresc riscurile de a judeca gresit si de a alege un pariu necastigator.  Prin urmare, te sfatuim sa nu pariezi in conditiile in care esti nervos, obosit, baut, drogat etc. . Daca vei face asta vei tinde sa exagerezi cu mizele plasate, dar cel mai periculos este ca foarte probabil vei scapa din vedere anumite detalii esentiale analizarii unei partide. In general, un parior prudent nu comite astfel de greseli sau daca le comite, este intrucatva constient de asta si va plasa pariuri cu mize mai mici decat de obicei. 

Daca doresti neaparat sa plasezi pariuri in astfel de momente total neprielnice, te-am sfatui sa alcatuiesti un bilet cu o cota totala foarte mare si cu miza minima permisa la acea casa de pariuri. In cazul foarte probabil in care pierzi, nu te va afecta pierderea. Casa de pariuri care dispune de cea mai mica miza minima este Netbet. Aici poti paria chiar si 0.27 RON.

De asemenea, nu paria atunci cand esti presat de timp sau cand atentia iti e distrasa de altceva. Iar aici ii atentionam mai ales pe cei ce tind sa parieze agresiv. Daca alegi acest stil, cel de a paria agresiv, orice greseala iti poate micsora serios banca. La fel de adevarat este ca poti genera un profit mare mai repede decat daca ar face-o cel ce pariaza mai prudent. Asadar, alegerea momentului in care sa pariezi este mai importanta decat ai crede.

Nu paria agresiv daca recent ai pierdut o suma consistenta de bani

Nu de putine ori pariorii, fie ei agresivi sau prudenti, ajung in punctul in care pierd o mare parte din banca. Asta se poate intampla din cauza unui pariu pierzator in care acestia aveau mare incredere, plasand o miza mare, sau din cauza unui sir de pariuri pierzatoare. Daca te afli in situatia asta, probabil primul instinct il reprezinta acela de a paria agresiv, in speranta recuperarii mizei pierdute sau a unei bune parti din ea. De cele mai multe ori se intampla insa ca miza ramasa sa fie si ea pierduta daca preferi acest stil agresiv.

Odata ajuns cu banca aproape de 0 ar trebui si tu sa o iei de la 0. Asta inseamna sa consideri ca nu ai pierdut nimic pana atunci si ca asta era, de fapt, banca ta de start. Stim, este usor de zis asta, dar foarte greu de facut. Cu putin exercitiu vei reusi insa. In concluzie, pariorul agresiv isi asuma multe riscuri, drept urmare trebuind sa analizeze si sa-si aleaga cu atentie pronosticurile, fiindca orice pas gresit ar putea sa-i micsoreze semnificativ banca. 

De asemenea, dupa un asemenea episod esti tentat sa iti recuperezi cat mai repede miza pierduta, lucru care in niciun caz nu este recomandat. Asadar, daca pariezi agresiv trebuie sa fii puternic din punct de vedere mental. In schimb, daca pariezi prudent esti expus la mai putine riscuri.

Rezumat

  • Este o linie subtire intre a juca agresiv si a ajunge dependent de pariuri
  • Pariorul agresiv trebuie sa analizeze cu si mai mare atentie un meci decat cel prudent
  • Daca nu te afli in conditiile optime de a paria, nu plasa pariuri sau, daca vrei neaparat sa simti adrenalina data de pariuri, fa-o cu miza minima permisa
  • Cea mai mica miza minima este oferita de casa de pariuri Netbet
  • Daca ai pierdut o suma consistenta de bani, incearca sa stergi aceasta experienta din memorie si sa o iei de la capat
  • Pariorul prudent are mai mari sanse de castig pe termen lung decat cel agresiv

Daca te afli in conditiile de a plasa un bilet cu suma minima admisa apeleaza la aceasta casa