Cum se manifesta dependenta la pariuri

Pariurile, fie ele sportive, pe jocuri de cazino sau poker, ar trebui sa ramana doar un hobby.
 
Sunt insa cazuri in care aceasta ‘’joaca’’ depaseste pragul de hobby, sumele de bani destinate intretinerii familiei fiind redirectionate catre pariuri. Din fericire, in Romania nu sunt multe astfel de cazuri, insa in afara, mai ales in tarile in care se castiga bine, am intalnit multe situatii de acest gen.
 
 Cea mai mare dependenta o provoaca jocurile de cazino, fie ele offline sau online. Asta deoarece poti castiga o anumita suma de bani in doar cateva secunde. Partea proasta este ca poti sa si pierzi acea suma de bani, de aici incepand problemele si aici ne referim la toate pariurile, nu doar la jocurile de cazino.

Daca esti o persoana calma si calculata, vei realiza ca acea pierdere este 'o picatura intr-un pahar cu apa' si ca vor veni cu siguranta si momente mai bune. In caz contrar insa, vei dori ca imediat sa recuperezi suma de bani pierduta, iar asta nu este  deloc bine. Hai sa zicem ca iti va reusi o data sau de doua ori sa acoperi pierderea, insa daca vei continua cu aceasta gandire si atitudine agresiva nu vei fi nici pe departe pe calea cea buna. La un moment dat va veni si o perioada neagra, pe care toti o avem, in care pierderile pot fi foarte mari daca vei continua tot timpul sa-ti acoperi paguba.

dependenta pariuri
 
Explicatia pentru care vine aceasta perioada neagra poate fi una destul de simpla. De cele mai multe ori (mai ales la pariurile live) cand ne aflam in situatia in care am pierdut 3-4 pariuri la rand, incepem sa nu ne mai informam despre meciul pe care urmeaza sa pariem, nefiind exclus chiar sa plasam pariuri fara nicio urma de logica. Nu in putine randuri astfel de pariori cauta cote mari, sperand ca echipa/jucatorul care are o cota mai mare va reveni si se va impune, dar de cele mai multe ori nu se intampla asa.
 
In acest punct intervine dependenta de pariuri, care, netratata la timp, poate avea consecinte dramatice. Daca pariezi online insa, aceasta dependenta poate fi tratata, anumite case pariuri online oferind diverse solutii utilizatorilor lor ca aceasta boala sa aiba efecte mai putin devastatoare. Spre exemplu, iti poti seta limite la depuneri, odata stabilite ele nemaiputand fi schimbate decat dupa un anumit interval de timp. De asemenea, iti poti seta limita maxima a sumelor pariate sau a pierderilor sau, pur si simplu, poti solicita excluderea temporara sau definiva de pe acel site.
 
Casa de pariuri care ofera cel mai mult ajutor cu privire la acest aspect este Unibet (click aici pentru recenzie). Imediat dupa logare, vei observa in partea dreapta sus a paginii (deasupra balantei contului tau) sectiunea ‘’Joc responsabil’’. Pe acea pagina iti poti testa profilul tau de jucator, iar in functie de rezultatul acelui test, poti lua anumite masuri. Tot acolo iti poti seta o suma maxima la depunere, care poate fi valabila 24 ore, 7 zile sau 30 zile, in functie de selectie. De asemenea, daca lucrurile au luat o intorsatura neplacuta, te poti auto-exclude timp de 24 ore, 7 zile, o luna, 3 luni sau 6 luni de la Unibet sau doar de la sectiunea care iti cauzeaza pierderile (pariuri sportive, cazino, poker, bingo), perioada in care nu te mai poti autentifica si/sau paria.

Probabil insa cea mai eficienta unealta pentru cei care sufera de dependenta de pariuri este cea conform careia  Unibet pune la dispozitie doua variante de soft pe care, daca il instalezi, ti se va restrictiona accesul la toate site-urile de jocuri de noroc. Softurile se numesc Betfilter si Gamban. Softul este gratuit daca vei introduce codurile afisate de Unibet pe site. Unibet mai pune la dispozitie si 4 linkuri prin care poti primi ajutor specializat de la diferite persoane, in cazul in care consideri ca acele softuri nu te ajuta sa scapi de aceasta dependenta de pariuri, fiindca sa nu uitam ca exista si agentiile de cartier (offline).

In concluzie, poti gasi destule solutii pe net cu privire la dependenta de pariuri. Trebuie doar sa constientizezi ca esti dependent si ca trebuie sa spui ‘’stop’’ acestei  situatii, fiindca de aici porneste totul.

Concluzii dependenta de pariuri

  • Pariurile ar trebui  sa fie plasate de placere, nu trebuie privite ca un mod de viata;
  • Evitati, pe cat posibil, jocurile de cazino si pariurile live, care iti ofera posibilitatea de a castiga (dar si de a pierde) o suma de bani in cateva minute sau chiar secunde;
  • Iti poti seta limite de depunere sau poti chiar sa te auto-excluzi de la casele de pariuri;
  • Casa online Unibet pune la dispozitie tehnici avansate pentru a te ajuta sa scapi de dependenta de pariuri
  • Poti scapa de aceasta dependenta doar daca initiativa porneste de la tine.

Pe site-ul nostru exista scoala pariurilor, o sectiune speciala in care te poti informa in mod exhaustiv despre problemele vietii de parior si despre modul in care acestea pot fi rezolvate. 


Sursa foto: www.sbo-bet338a.com