Pariaza pe castigatoarea Miss Universe 2016

In mai putin de o saptamana, mai exact pe 30 ianuarie, va avea loc finala Miss Universe 2016.
 
Poate va intrebati ce legatura are asta cu sportul. In afara faptului ca unii fotbalisti ar putea pune ochii pe una sau mai multe candidate, aparent niciuna. Doar ca la casa de pariuri Betfair putem paria pe castigatoarea Miss Universe 2016. Optiunea se gaseste in cadrul categoriei ‘’Pariuri speciale’’.
 

Anul trecut castigatoarea a venit din Philippine


Gala are loc inca din 1952, aceasta fiind editia cu numarul 65. In 2015 titlul de Miss Universe a fost castigat de Pia Wurtzbach din Philippine, in 2014 de Paulina Vega din Columbia, iar in 2013 de Gabriela Isler din Venezuela. De altfel, Venezuela a dat 3 castigatoare in ultimele 8 editii Miss Universe. In acest an, concurenta din Venezuela, Miriam Habach, are cota 13.0 la castigarea titlului.
 
(rappler)
 
De punctat faptul ca pentru prestigioasa coroana se bat 86 candidate, printre care si romanca Teodora Dan, pentru care Betfair nu ofera insa cota. Anul acesta favorita la castigarea coroanei este Andrea Tovar din Columbia, aceasta avand cota 5.00. Ea este urmata de Cristal Silva din Mexic (9.00), Valeria Piazza din Peru (10.0), Raissa  Santana din Brazilia si Stephanie Geldhof din Belgia.
 

Care sunt favoritele in opinia expertilor?


Formatul competitiei este unul destul de complex, din 86 concurente ramanand 12 pentru prima proba: cea a costumelor de baie. Cele 12 concurente vor fi alese in urma votului telespectatorilor, acestia putandu-l exprima pana pe 28 ianuarie pe siteul oficial, downloadand o aplicatie sau chiar folosind retelele de socializare. Telespectatorii pot vota de maxim 10 ori pe zi. A doua proba, cea a rochiilor de seara,  va avea 9 participante, pentru proba cu intrebari si raspunsuri ramanand 6 concurente, iar pentru impresia finala ramanand 3 competitoare. Asadar, frumusetea nu este singurul criteriu pe care se alege Miss Universe.
 
(missosology)
 
Conform unui site de specialitate, favoritele, cel putin din punct de vedere al frumusetii, provin din Philippine, Thailanda, Mexic , Venezuela, dar si Nicaragua, reprezentanta acestei tari, Marina Jacoby, fiind considerata cea mai frumoasa prezenta. Betfair ofera cota 13.0 pentru ca aceasta sa castige. Marina Jacoby este urmata de concurentele din Thailanda (17.0), Venezuela (13.0), Philippine (13.0) si Sierra Leone (101.0).
 

Retelele sociale pot juca un factor hotarator


Cum selectia primelor 12 concurente se va face exclusiv pe baza votului exprimat de telespectatori, putem efectua diverse statistici, una din ele referindu-se la numarul de fani de pe diverse retele de socializare. Cele mai importante astfel de retele sunt Facebook, Twitter si Instagram.
Ca sa oferim cateva exemple, sa spunem ca Andrea Tovar, considerata principala favorita de catre Betfair, are 14 000 urmaritori pe Facebook, 9 000 pe Twitter si nu mai putin de 421 000 pe Instagram. Cristal Silva este urmarita de 7 000 urmaritori pe Facebook, 3 000 pe Twitter si 79 000 pe Instagram.  Peruanca Valeria Piazza este  urmarita de 46 000 fani pe Facebook, sub 1 000 pe Twitter si de 157 000 pe Instagram.
 
Sursa feat.: inquirer