Olympiacos Pireu - ACF Fiorentina: ponturi şi cote la pariuri

La Atena se joacă finala Conference League, ediţia 2023-2024, între reprezentantele Greciei şi Italiei, Olympiacos Pireu şi ACF Fiorentina. Partida din capitala Greciei va putea fi urmărită în transmisiune directă pe Pro Arena, miercuri, 29 mai, cu începere de la ora 22.

Va câştiga Olympiacos primul trofeu continental pentru fotbalul elen?

E prima finală europeană pentru gruparea din Pireu, iar în cazul unui succes va fi şi primul trofeu câştigat de o echipă de club din Grecia.

Grecii vin după o clasare pe locul al treilea în competiţia internă, cu un total de 74 de puncte, primul loc fiind ocupat de PAOK, grupare pregătită de Răzvan Lucescu.

În semfinalele din Conference League, grecii au eliminat-o pe Aston Villa, impunându-se în ambele manşe, cu 4-2 şi 2-0.

Echipa greacă nu îi poate folosi pe Biancone, Fadiga şi Leidner, aceştia fiind indisponibili. 

Marocanul Ayoub El Kaabi este golgheterul lui Olympiacos, cu 32 de reuşite în acest sezon, în toate competiţiile.

OLYMPIACOS (4-3-3): Tzolakis; Rodinei, Retsos, Carmo, Ortega - Chiquinho, Iborra, Hezze - Podence, El Kaabi, Fortounis. Antrenor: José Luis Mendilibar.

Fiorentina e la a doua finală consecutivă în Conference League

Gruparea pregătită de Vincenzo Italiano a jucat şi anul trecut finala competiţiei, pierzând în faţa celor de la Sevilla, dar au o nouă şansă să câştige trofeul.

În competiţia internă, echipa italiană se va clasa pe locul al optulea indiferent de scorul restanţei pe care o va disputa cu Atalanta Bergamo.

Fiorentina a ajuns în finală după o dublă manşă cu belgienii de la Club Brugge, scorul celor două manşe fiind 3-2(tur) şi 1-1(retur):

Sottil e singurul jucător absent din motive medicale al italienilor pentru confruntarea de miercuri seara, de la Atena.

Argentinianul Gonzales e principalul marcator al florentinilor în toate competiţiile, cu 15 goluri.

FIORENTINA (4-2-3-1): Terracciano - Dodô, Martinez Quarta, Milenkovic, Biraghi - Mandragora, Bonaventura - Nico Gonzalez, Beltran, Kouamé - Belotti. Antrenor : Vincenzo Italiano.

Olyimpiacos- Fiorentina,  informaţii şi statistici

  • E prima confruntare directă dintre cele două grupări într-o finală a unei competiţii de pe bătrânul continent.
  • Olympiakos a pierdut șase din ultimele șapte meciuri jucate cu echipele din Italia.Singura victorie e obţinută în faţa lui AC Milan, scor 3-1, în sezonul 2018-2019 din Europa League.
  • Va fi a șasea oară când Fiorentina se confruntă cu o echipă din Grecia, italienii impunându-se într-un singur meci din ultimele 5, e vorba de acel 1-0 cu PAOK Salonic, în 2014/2015, în Europa League.
  • Aceasta va fi prima finală pentru Olympiakos într-o competiție europeană majoră, la 64 de ani și 259 de zile după primul lor meci într-o astfel de competiție, cu Milan, scor 2-2 în Liga Campionilor.
  •  Fiorentina a ajuns în a șasea finală a unei competiții europene majore și a doua în două sezoane, după finala acestei competiţii din 2022/23 , iar singurul lor succes în cele cinci finale anterioare a venit în Cupa Cupelor din 1961, în care i-au învins pe Rangers cu 4-1 în două manşe.
  •  Fiorentina a trecut prin turul de calificare înainte de a ajunge în finala UEFA Conference League atât în această ediție, cât și în cea anterioară, devenind a treia echipă care ajunge la două finale europene consecutive, din această postură.
  •  Fiorentina este neînvinsă în fiecare dintre ultimele 13 meciuri din competițiile europene (7 victorii şi 6 remize).
  • Ayoub El Kaabi de la Olympiacos este cel mai bun marcator în competițiile europene majore din acest sezon, cu 13 goluri, dintre care 10 au ajuns în fazele eliminatorii din Conference League.De când fazele grupelor au fost adăugate la competițiile europene majore, niciun jucător nu a marcat vreodată 11 goluri într-o singură rundă eliminatorie.
  •  Lucas Beltrán, golgheterul Fiorentinei în această UEFA Conference League cu patru goluri, ar putea fi cel mai tânăr jucător argentinian (23 de ani, 61 de zile) care marchează într-o finală europeană majoră de la Lionel Messi (21 de ani, 337 de zile), care a punctat pentru Barcelona în finala cu Manchester United, din Liga Campionilor, din sezonul 2008-2009.

Olympiacos - Fiorentina, ponturi la pariuri

Finala de la Atena e una în premieră pentru gazde, aşa cum am menţionat deja pe parcursul acestei avancronici, în vreme ce italienii speră să spargă gheaţa şi să câştige, după ce anul trecut nu au reuşit să se impună în Conference League.La casele de pariuri licenţiate prima şansă o au italienii, chiar dacă evoluează în Grecia, însă ar trebui să avem parte de o confruntare în general echilibrată.

Grecii evoluează acasă şi ar trebui să fie extrem de motivaţi, ca atare vă recomand să mizaţi pe Olympiacos că va obţine în premieră un trofeu pentru eleni.