Nu intelegi pariurile tip sistem? Aici iti explicam totul

In general, plasatul pariurilor sportive este simplu, putand face asta pana si un copil de 7 ani. Sigur, este doar o vorba, deoarece, dupa cum bine stim, persoanele sub 18 ani nu au voie sa parieze. Unul dintre cele mai complicate, daca nu chiar cel mai complicat aspect cand vine vorba despre pariuri sportive il reprezinta biletele tip sistem. Nu este deloc usor sa intelegi cum functioneaza astfel de bilete, mai ales daca esti incepator la pariuri. De fapt,  mult indivizi nici nu se complica sa utilizeze aceasta varianta de pariu, care iti poate aduce, totusi, destule beneficii.

5d0f80f4c4b16_1561297140.jpg

In primul rand, sa spunem ca daca vei plasa un bilet tip sistem vei castiga chiar daca una sau mai multe selectii de pe bilet vor fi necastigatoare. Castigul depinde de numarul de selectii iesite, de cotele avute, dar si de tipul de sistem pe care l-ai ales. In al doilea rand, are sens sa plasezi acest tip de bilet doar daca ai selectii de la cota 1.5 in sus, in acest fel avand sanse mari de a genera profit daca biletul este castigator. Altminteri castigul poate fi mai mic decat miza, in unele cazuri chiar mult mai mic. Fiindca da, daca alegi sa plasezi bilete tip sistem poti castiga mai putin decat ai mizat.

Cum se calculeaza un bilet tip sistem?

Exista o formula matematica in functie de sistemul ales si  numarul de meciuri de pe bilet, insa nu dorim sa va plictisim cu formule complicate. In orice caz, daca plasezi pariuri online tip sistem ti se va calcula automat  numarul de combinatii si castigul maxim posibil. Miza totala se imparte intre numarul de combinatii pentru a se calcula miza pe fiecare combinatie in parte. Pentru a decide castigul pe varianta fiecare parte de miza se inmulteste cu cota echivalenta fiecarei combinatii. Castigul total se obtine adunand castigurile rezultate de pe urma fiecareui variante.

Spre exemplu, daca plasam 5 meciuri pe bilet si alegem un sistem 4/5 cu o miza totala de 50 lei, asta inseamna ca miza pe fiecare combinatie este 10 lei. Sa spunem ca vom avea urmatoarele cote: 1.6, 1.8, 2.00, 2.2 si 2.4. Asadar, rezulta 5 combinatii (1,2,3,4; 1,2,3,5; 1,2,4,5; 1,3,4,5; 2,3,4,5), fiecare avand miza 10 lei. Daca vor fi castigatoare evenimentele 1,3,4 si 5, castigul nostru va fi 10*16.9=169 lei.

Sisteme britanice oferite de casele de pariuri

In cazul in care plasezi un anumit numar de pariuri pe bilet, insa iti este greu sa anticipezi cate vor fi castigatoare, iti recomandam sistemele britanice, care se pot gasi la multe case online. Aceste sisteme se numesc: Trixie, Yankee, Super Yankee, Heinz, Super Heinz si Golliath. Sistemul Trixie se foloseste pe un bilet de 3 meciuri care contine 4 pariuri (3 duble si o tripla). Sistemul Yankee il folosim pe un bilet cu 4 meciuri care contine 11 pariuri (6 duble, 4 triple si o varianta cu toate cele 4 meciuri).

Sistemul Super Yankee contine 5 meciuri pe bilet, cu 26 pariuri posibile (10 duble, 10 triple, 5 combinatii  a cate 4 selectii si o varianta cu toate cele 5 meciuri). Sistemul Heinz este folosit pe un bilet care contine 6 meciuri, cu 57 combinatii posibile (15 duble, 20 triple, 15 combinatii a cate 4 selectii, 6 combinatii a cate 5 selectii si o varianta cu toate cele 6 meciuri). Pentru a folosi sistemul Super Heinz trebuie sa avem 7 meciuri pe bilet, acesta continand nu mai putin de 120 combinatii, miza totala fiind una destul de mare, dupa cum va puteti inchipui (21  duble, 35 triple, 35 combinatii  a cate 4 selectii, 21 combinatii a cate 5 selectii, 7 combinatii a cate 6 selectii si o varianta cu toate cele 7 meciuri). In fine, sistemul Golliath presupune plasarea a 8 meciuri pe bilet, continand 247 pariuri (28  duble, 56 triple, 70 combinatii  a cate 4 selectii, 56 combinatii a cate 5 selectii, 28 combinatii a cate 6 selectii, 8 combinatii a cate 7 selectii si o varianta cu toate cele 8 meciuri.

Daca vei folosi sistemele de mai sus biletul nu va fi castigator in cazul in care iti va iesi doar un meci. Pentru ca asta sa se intample trebuie sa apelam la alte sisteme, pe care le intalnim la cateva case de pariuri. Vorbim despre sistemele Patent, Lucky15, Lucky31 si Lucky63. Sistemul Patent se foloseste pe un bilet cu 3 meciuri, continand 7 pariuri: sistem Trixie (4 pariuri), la care se adauga cele 3 pariuri single. Sistemul Lucky15 il putem folosi pe un bilet cu 4 meciuri, continand 15 pariuri: sistem Yankee (11 pariuri), la care adaugam cele 4 pariuri single. Sistemul Lucky 31 il folosim pe un bilet cu 5 meciuri, continand 31 pariuri: sistem Super Yankee (26 pariuri), la care se adauga cele 5 pariuri single. Sistemul Lucky 63 se foloseste pe un sistem cu 6 meciuri, continand, dupa cum probabil ati ghicit, 63 pariuri: sistem Heinz (57 pariuri), la care adaugam cele 6 pariuri single.

Cum plasam un bilet cu baze?

Daca doriti sa stiti totul despre pariurile tip sistem, trebuie sa spunem ca in afara acestor sisteme, putem juca si pariuri cu baze. La acest tip de pariu, evenimentele pe care le selectam ca baze trebuie sa fie neaparat castigatoare, in caz contrar biletul fiind pierdut. Meciurile pe care nu le-ai selectat ca baze se pot juca in tip sistem. Calculul unui bilet cu baze se efectueaza inmultind intre ele cotele evenimentelor pe care le-am ales ca baza, dupa care suma rezultata o inmultim cu cotele meciurilor castigatoare.  Atentie, si in acest caz miza totala se imparte la numarul de combinatii posibile, asadar si aici ne trebuie cote relativ mari pentru a obtine un profit decent.

Rezumat

  • Intr-un pariu tip sistem miza totala se imparte la numarul de combinatii posibile
  • Pentru un profit decent, cotele ar trebui sa nu fie foarte mici
  • Daca plasezi un pariu tip sistem poti castiga chiar daca nu toate selectiile de pe bilet vor fi castigatoare
  • La sistemele clasice trebuie ca pe bilet sa fie castigatoare cel putin atatea evenimente cate ai ales in sistem
  • La sistemele britanice poti castiga chiar si daca o singura selectie va fi „verde”

La aceasta casa de pariuri vei intalni toate tipurile de sistem prezentate in articol >>>