Sâmbătă se dă startul ediției cu numărul 81 din Liga secundă la fotbal

Un numar de 21 de echipe se vor alinia la startul Ligii secunde la fotbal, prima rundă fiind programată, sâmbătă,  29 august.

Al doilea eșalon fotbalistic al țarii a fost unul mult mai atractiv în ultimii ani și cu siguranță la fel se va întâmpla și în ediția 2020-2021, ce se va desfășura după un sistem nou. Astfel echipele participante vor juca fiecare cu fiecare o singura dată in sezonul regulat, urmând ca apoi sa fie repartizate, pe baza clasamentului, in cea de-a doua fază a competiţiei, play-off sau play-out.

Sistemul din play-off

La fel ca în ediția recentă în play-off, primele 6 clase își vor disputa locuri de promovare în play-off. De aceasta data, partide se vor juca tur-retur, rezultsi astfel 10 meciuri pentru fiecare formatie. La play-off-ul final, primele doua clasate vor promova direct in Liga 1, in timp ce ocupantele locurilor 3 si 4 dispută un meci de baraj cu locuri 8 si 7 din play-out-ul Ligii 1.

Sistemul din play-out

Grupa A din play-out va avea 7 echipe, in timp ce grupa B va avea 8 echipe. Se va disputa un singur joc intre participante. Din grupa A vor retrograda in Liga 3 locuri 6 si 7, din grupa B vor retrograda locuri 6, 7 si 8.Cele doua formaţii de pe locul 5 in cele doua grupe vor juca un baraj pentru menţinerea in Liga 2.

UTA si FC Argeş au promovat in campionatul precedent, cine urmează ?

În urma jocurilor din play-offul ediții cu numărul 80 au promovat direct UTA și FC Argeș, iar în campionatul actual regăsim echipe precum Petrolul, Rapid, Farul Constanța, Universitatea Cluj, CSM Reșița, echipe cu foarte mulți susținători, iar din liga a treia au promovat și cei de la U Craiova 1948, echipa patronată de Adrian Mititelu.

 Iată care sunt cele 21 de echipe participante în noul sezon din Liga 2 : Viitorul Pandurii Târgu Jiu, CRapid, CSM Slatina, Dunărea Călărași, Fotbal Comuna Recea, AFK Csikszereda, U Craiova 1948 SA, Ripensia Timișoara, Petrolul Ploiești, Farul Constanța, Aerostar Bacău, FC Universitatea Cluj, ASU Politehnica Timișoara, CS Mioveni, Gloria Buzău, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, Turris-Oltul Turnu Măgurele, Metaloglobus București, Pandurii Târgu Jiu și CSM Reșița.

Va fi un campionat cel putin la fel de disputat mai ales ca foarte multe grupări s-au întărit în această vară, facem referire evident la Petrolul, Rapid, Universitatea Cluj , acestea fiind destul de active pe piata transferurilor.Cum fotbalul ne-a obişnuit şi cu surprize, e foarte posibil să avem şi echipe care să răstoarne calculele hârtiei.

Programul primei etape

Sâmbătă, 29 august, de la ora 11:

CSM Slatina vs Dunărea Călărași

ACS Comuna Recea vs Csikszereda Miercurea Ciuc

ASU Poli Timișoara vs CS Mioveni

Gloria Buzău vs Concordia Chiajna

Metaloglobus vs Pandurii Lignitul Tg-Jiu,  nu se joacă fiind depistaţi jucători cu Covid-19 la oaspeţi

U Craiova 1948 vs Ripensia , nu se joacă fiind depistaţi jucători cu Covid-19 la echipa craioveană

Duminică, 30 august, de la ora 13 

Viitorul Pandurii Tg-Jiu - Rapid

Luni, 31 august de la ora 17.30

Aerostar Bacău - U Cluj

Mărți, 1 Septembrie, ora 19.30

Petrolul Ploiești vs Farul Constanța.