Nationala de volei feminin a Romaniei se pregateste de Campionatul European

Editia cu numarul 31 a Campionatului European de volei feminin se va disputa intre 23 august si 8 septembrie in nu mai putin de 4 tari. Vorbim despre Ungaria, Polonia, Slovacia si Turcia. Este pentru prima oara cand Campionatul European este gazduit de atat de multe tari. Totodata, aceasta e prima editie la care participa 24 echipe, printre care si Romania. 

5d5b8a51e7ec8_1566280273.jpg

Din cele 30 editii disputate pana acum, Romania a participat la 25. Cea mai buna performanta a obtinut-o in 1963, cand a cucerit medalia de bronz, atunci turneul fiind gazduit de noi. Ultima prezenta a Romaniei la Campionatul European a avut loc in 2015, cand incheia pe locul 15 din 16 echipe, castigand doar un set in grupa. 

Calificare dramatica pentru nationala Romaniei

In calificari, Romania s-a clasat a doua intr-o grupa cu Spania, Bosnia si Lituania, obtinand 4 victorii, suferind doua infrangeri. Calificarea s-a decis in ultima partida, cand Romania o intalnea pe Bosnia in deplasare. Dupa ce in primul joc sportivele din Bosnia ne-au invins cu 3-2 in Romania, acum a fost randul nostru sa invingem cu 3-2. Bosniacele ne-au condus cu 2-1 la seturi, insa seturile 4 si 5 au fost castigate de Romania fara probleme. 

Misiune dificila in grupa pentru “tricolore” 

Pentru acest Campionat European Romania va pleca la drum cu un nou antrenor. Este vorba de italianul Luciano Pedulla, cel care in 2015 conducea selectionata Germaniei. Nationala Romaniei la Campionatul European de volei feminin va evolua in grupe cu Azerbaijan, Croatia, Estonia, Olanda si Ungaria. Dintre acestea, la Campionatul European din 2017 cea mai buna pozitie a ocupat-o Olanda, care a obtinut medalia de argint. Azerbaijan s-a clasat a patra, Croatia a fost pe 11, Ungaria pe 15, in vreme ce Estonia nu a participat. Primele 4 echipe din aceasta grupa se vor califica in optimi.

Meciurile din grupa le vom disputa in Ungaria, lucru care inseamna, cel putin teoretic, ca vom avea destui sustinatori in tribuna. Pe 23 august Romania va debuta la acest Campionat European impotriva Olandei, la ora 18:30, pentru ca ziua urmatoare sa joace impotriva Ungariei, incepand cu ora 21:30. Pe 25 august vom avea partida cu Estonia de la 19:00, apoi venind o zi de pauza. Pe 27 august vom evolua cu Olanda, incepand cu ora 21:30, iar pe 29 august cu Azerbaijan de la 16:30. Romania a fost in urna a patra din 5 posibile, scopul nostru fiind de a ne califica in optimi.

Doar trei partide echilibrate in prima runda

Pana in acest moment, cu 3 zile inainte de startul Campionatului European, nicio casa de pariuri nu a afisat cote pentru castigatoarea turneului. In schimb, casa online Betano ne ofera cote pentru prima etapa, care se va desfasura pe 23 august. Ba chiar aceasta prezinta si alte 11 tipuri de pariuri pentru meciurile echilibrate, insa si pentru cele in care nu exista o favorita certa. Din cele 12 partide din prima runda doar trei sunt echilibrate. Este vorba despre Croatia vs Azerbaijan, Slovacia vs Spania si Belgia vs Ucraina. Olanda are cota 1.05 la victorie cu Romania, reprezentantele noastre fiind cotate cu 8.5.

Alege-ti echipele care crezi ca vor castiga