Nationala de polo a Romaniei reuseste sa invinga Rusia si sa se califice in optimile Campionatului European

Meciul de deschidere de la Campionatul European de polo masculin din Ungaria a avut loc intre Romania si Olanda. La acea vreme, doar o victorie in fata Olandei ne facea sa credem ca vom merge in optimi, deoarece de o calificare direct in sferturi nici nu se punea problema. Amintim ca Romania a fost in grupa cu Serbia, Rusia si Olanda, prima clasata din grupa urmand sa se califice direct in sferturi, iar urmatoarele doua in optimi. Romania a pierdut cu 8-9 primul meci in fata Olandei, desi dupa trei sferturi conduceam la o diferenta de doua goluri. In celalalt meci din grupa Serbia o invingea pe Rusia cu 13-9.

Peste doua zile a urmat meciul cu Serbia, pierdut de Romania cu 7-15, in celalalt meci Rusia invingand Olanda cu 15-9. A sosit si ultima partida, cea cu Rusia, in care doar o victorie ne putea califica in optimi, o victorie a Rusiei fiind cotata cu 1.1. Imposibilul s-a produs, Romania invingand cu 11-10. In celalalt meci Olanda a pus serioase probleme Serbiei in prima repriza, chiar si in prima parte din cel de-al treilea sfert. In al patrulea sfert insa nu a marcat deloc, sarbii castigand cu 11-4. 

Adversar destul de greu in optimi

Astfel, Rusia, Romania si Olanda au incheiat la egalitate de puncte, intocmindu-se un clasament in 3. Prin urmare, rusii au incheiat pe pozitia secunda, poloistii romani pe 3, iar olandezii pe 4. Romania putea termina chiar pe 2 daca invingea Rusia la minim 4 goluri diferenta. Acest lucru parea realizabil in finalul partidei, cand Romania conducea cu 11-8. Important este insa ca Romania se califica in optimile Campionatului European de polo, faza in care vom juca impotriva Greciei, cea care a terminat pe locul 2 in grupa D. 

La casa de pariuri Sportingbet intalnim cota 1.05 ca Grecia sa se impuna in timp regulamentar, cota 12.0 ca Romania sa o faca si cota 13.0 pentru o remiza. Sincer nu credem ca Romania va acoperi handicapul estimat de Sportingbet, de 4.5 goluri. Cat despre totalul golurilor in meci, limita este setata la 19.5 goluri. Partida dintre Romania si Grecia va avea loc pe 20 ianuarie, incepand cu ora 20:00.

Va reusi nationala de polo a Romaniei inca o minune? Pariaza acum