Maroc - Portugalia Cote la pariuri, ponturi si informatii

Naţionala Marocului va juca cu Portugalia în sferturile campionatului mondial din Qatar, sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 17:00, pe stadionul Al Thumama din Doha, capitala ţării organizatoare. Partida e transmisă în direct de TVR 1 şi TVR HD.

Produc marocanii o nouă surpriză?

Marocul are un an excelent sub conducerea lui Walid Regragui, reuşind să iasă câştigătoare dintr-o grupă F din care au mai făcut parte Croaţia, Belgia şi Canada.Africanii au obţinut 7 puncte, cu un golaveraj 4-1.

În optimi au făcut 0-0 cu Spania după 90 minute şi reprizele suplimentare de prelungiri, însă la loviturile de departajare au fost mult mai concentraţi, astfel că naţionala iberică a trebuit să se recunoască învinsă.

De altfel este o prezenţă în premieră pentru Maroc în această fază a unei competiţii de asemenea anvergură, fiind a patra naţională din Africa aflată într-o asemenea postură, după după Camerun în 1990, Senegal în 2002 și Ghana în 2010.

Regragui va alinia se pare aceeaşi formulă de echipă la meciul de sâmbătă, mai ales că cel puţin până în momentul de faţă nu sunt probleme de lot.

MAROC (4-3-3): Bono - Hakimi, Aguerd, Saiss, Mazraoui - Amrabat, Amallah, Ounahi - Ziyech, En-Nesyri, Boufal. Selecţioner: Walid Regragui.

Portugalia vine după o partidă excelentă

Lusitanii au dominat grupa H, obţinând 6 puncte, după 2 victorii cu Ghana şi Uruguay. Jucătorii lui Fernando Santos au cedat în schimb în faţa naţionalei Coreei de Sud, scor 1-2.

Partida din optimi cu Elveţia a fost un galop de sănătate pentru portughezi, aceştia impunându-se cu 6-1, după un meci în care a excelat Goncalo Ramos de la Benfica Lisabona, acesta reuşind un hattrick, de senzaţie. Vă reamintim faptul că acesta l-a înlocuit pe Cristiano Ronaldo, starul portughezilor întrând pe teren de abia în minutul 74.

Naţionala Portugaliei îi are indisponibili pe Mendes şi Pereira, însă acest lucru nu îl va impiedica pe Fernando Santos să alinieze cel mai bun 11 posibil în meciul de la Doha.

PORTUGALIA  (4-2-3-1): Costa - Dalot, Pepe, Dias, Guerreiro - Neves, Otavio - Silva, Fernandes, Felix - Ramos. Selecţioner: Fernando Santos.

Maroc vs Portugalia , informaţii şi statistici

- Va fi a treia al treilea meci dintre Maroc și Portugalia, precedentele disputându-se tot la Cupa Mondială. Marocul l-a câștigat pe primul într-o confruntare din faza grupelor în 1986 (3-1), iar Portugalia s-a impus cu 1-0 la turneul din 2018.

- Până acum s-au disputat 11 meciuri în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale între echipe africane și europene, nouă dintre acestea fiind câștigate de naţionale de pe bătrânul continent. Cele două excepții sunt victoria cu 2-1 în prelungiri a Senegalului în fața Suediei în 2002 (optimi) și victoria Marocului la loviturile de departajare împotriva Spaniei, tot în optimi, dar la ediţia 2022, aflată în plină desfăşurare în Qatar.

- Marocul are posibilitatea să devina prima echipă din Africa care se califică în semifinala unui turneu de Cupă Mondială. Ultimele trei echipe africane care au ajuns în sferturile de finală au fost eliminate: Camerun în 1990, Senegal în 2002 și Ghana în 2010.

- E al treilea sfert de finală pentru Portugalia la Cupa Mondială, după cel din 1966, când a dispus cu  5-3 de RPD Coreea  și în 2006, când s-a impus cu 3-1 în faţa Angliei,  la loviturile de departajare.

- Africanii au o serie excelentă la mondiale cu 2 victorii şi 3 egaluri, patru dintre acestea fiind jucate sub conducerea actualului selecţioner.

- Portugalia a marcat 12 goluri în patru meciuri la Cupa Mondială din 2022,doar la turneul final din 1966 reuşind mai multe, 17. Golurile de la actualul campionat mondial au fost marcate de opt jucători diferiţi, o altă premieră la o astfel de competiţie.

- Marocul nu a primit goluri în patru meciuri la Cupa Mondială din 2022, fiind de altfel singura naţională din Africa care realizeaza asta într-o singură ediţie a competiţiei.

- Bruno Fernandes a fost coautor la 5 reuşlte ale Portugaliei la Cupa Mondială din 2022. Pe lângă cele două goluri marcate, cele trei pase decisive ale lui Fernandes l-au adus pe acesta într-o companie selectă, alături alături de António Simões și José Torres din 1966 și Luís Figo din 2006.

- Hakim Ziyech a marcat (1) sau a asistat (1) jumătate din golurile Marocului la Cupa Mondială 2022 (2/4). Într-adevăr, el a fost direct implicat într-o treime din toate loviturile Marocului din turneul actual (10/30), conducând echipa atât la lovituri (6) cât și la șansele create (4).

- Portughezul Gonçalo Ramos a devenit primul jucător care a marcat un hattrick la primul său start la Cupa Mondială de la Miroslav Klose în 2002. Ramos a marcat trei goluri în 74 de minute jucate în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale, în timp ce Cristiano Ronaldo încă își caută primul gol în fazele eliminatorii ale competiției (531 minute jucate).

Maroc - Portugalia , ponturi la pariuri

E fără îndoială un sfert de finală în care cele două echipe vor da totul, dacă e să ne luăm după parcursul din grupe şi din optimile de finală. Walid Regragui ş Fernando Santor, selecţionerii celor două naţionale, au la dispoziţie jucători de calitate, însă avantajul ar putea fi din acest punct de vedere de partea lusitanilor, însă rămâne ca aceştia să confirme pe teren. La casele de pariuri licenţiate din România veţi găsi foarte multe variante atractive de pariere, însă dacă luăm în calcul jocurile anterioare jucate de Maroc şi Portugalia, nu ar fi exclus să vedem o confruntare cu cel puţin 3 reuşite. 
Informaţii interesante despre confruntările de la World Cup 2022 veţi găsi ca de obicei şi în centrul de pariere.