Maine va debuta o noua editie a Cupei Africii

Maine, 14 ianuarie, va incepe editia cu numarul 31 a Cupei Africii pe Natiuni, competitie gazduita de Gabon.
 
Initial, turneul era programat a se desfasura in Libya, insa in luna august a anului 2014 CAF a luuat decizia de a o muta din cauza razboiului ce se prefigura. Dintre cele 16 echipe participante, Guinea-Bissau se afla pentru prima data la Cupa Africii, iar Zimbabwe pentru a treia oara. De partea cealalta, cele mai multe prezente la aceasta competitie le are Egipt: 23 la numar. De asemenea, Egipt este echipa ce are cele mai multe trofee. Primul il cucerea in 1957, la editia de debut, acolo unde au participat doar 3 echipe, iar cel de-al saptelea in 2010.
 

Cine este favorita?


Maine va debuta o noua editie a Cupei Africii, in ceea ce priveste coeficientul Coasta de Fildes, detinatoarea trofeului, fiind favorita, in prima urna regasindu-se, de asemenea, Ghana,  Algeria si Gabon. Evident, gabonezii se afla in urna 1 in calitate de tara organizatoare, fiindca altfel ar fi trebuit sa fie in urna a treia. In cea de-a doua le gasim pe Tunisia, Mali, Burkina Faso si Republica Democrata Congo, in urna a treia pe Camerun, Senegal, Maroc si Egipt, iar in ultima le avem pe Togo, Uganda, Zimbabwe si Guinea-Bissau. Si casele de pariuri o dau ca favorita pe Coasta de Fildes la a-si apara trofeul. Spre exemplu, la Winmasters (click aici pentru recenzie) ivorienii au cota 4.75 pentru victoria finala. Acestia sunt urmati de Senegal (6.00), Algeria (7.5), Camerun, Gabon, Egipt si Ghana, toate cele 4 formatii avand cota 9.5.  


(ghanawebonline)
 

Vom avea parte de vreo surpriza?


In incercarea de a plasa pariuri in cunostinta de cauza, sa spunem ca, dintre cele 6 echipe de mai sus, Egipt este singura ce are punctaj maxim in preliminariile Campionatului Mondial. Este adevarat, acolo nu au trecut decat doua etape. Celelalte echipe cu punctaj maxim in preliminariile Campionatului Mondial sunt Republica Democrata Congo, Tunisia si Nigeria. Dintre acestea, cea mai scazuta cota la a castiga Cupa Africii, in afara Egiptului, de care am amintit mai devreme, o are Tunisia, cu 19.0, urmata de RD Congo (23.0). Nigeria nu a obtinut calificarea la acest turneu final. Cealalta competitie din Africa desfasurata anul trecut si de pe urma careia ne putem forma o parere este Campionatul Natiunilor Africane, competitie desfasurata in ianuarie si februarie. Trofeul a fost castigat de Republica Dominicana Congo, care a invins-o in finala pe Mali cu 3-0. Asta dupa ce in penultimul act o eliminase pe Guinea dupa loviturile de departajare. Finala mica a fost castigata de Coasta de Fildes. Astfel, daca ne bate gandul de a plasa un pariu ca un outsider sa castige  Cupa Africii, am putea-o selecta pe RD Congo.
 
La Winmasters nu gasim insa doar pariuri antepost privind castigatoarea finala, ci si castigatoarea grupei, dar si ce jucator va obtine titlul de golgheter. In grupa A tara gazda va juca alaturi de Burkina Faso, Camerun si Guinea-Bissau, in grupa B le vom vedea pe Algeria, Tunisia, Senegal si Zimbabwe, in grupa C cele doua echipe care se vor califica in optimi se vor alege dintre Coasta de Fildes, Republica Democrata Congo, Maroc si Togo, iar in grupa D le avem pe Ghana, Mali, Egipt si Uganda. Conform celor de la Winmasters, in grupa A batalia se da intre Camerun si Gabon, camerunezii avand cota 2.2 la castigarea grupei, iar gabonezii 2.35. In grupa B Senegal (2.2) este favorita, urmata de Algeria (2.5). Grupa C o are ca favorita clara pe Coasta de Fildes (1.44), pentru ca in grupa D sa fie o lupta incinsa intre Ghana si Egipt, ambele avand cota 2.4 la a se impune.
 
Poate va mira faptul ca Gabon este vazuta cu sanse reale chiar la castigarea Cupei Africii, insa sa nu uitam ca in nationala lor este Pierre Aubameyang, golgheterul la zi al Bundesligii. Oarecum logic, acesta este cotat cu prima sansa la castigarea titlului de golgheter, cu o cota de 5.5. Gabonezul este urmat de algerianul Islam Slimani (10.0) si egipteanul Mohamed Salah (11.0). Maine va debuta o noua editie a Cupei Africii, ceea ce inseamna ca aceste pariuri antepost sunt valabile pana la disputarea primului meci, ora de start a acestuia fiind 18:00.
 
Feat: twitter