Lyon Villeurbanne - Unics Kazan

Miercuri, 31 ianuarie, incepand cu ora 21:30, arena Astroballe va gazdui partida dintre Lyon Villeurbanne si Unics Kazan. Pana acum cele doua echipe s-au intalnit doar o singura data in Eurocup. Duelul a avut loc la inceputul anului, atunci Unics Kazan s-a impus pe teren propriu cu 88-84, dupa prelungiri.


Lyon Villeurbanne vine dupa un sezon destul de bun, in care a terminat pe locul 4 in campionatul intern si a ajuns in finala Leaders Cup. Nici pe plan european nu s-a facut de rusine. In Liga Campionilor a ajuns pana in sfeturi, unde a fost eliminata de Tenerife. Cu J.D. Jackson pe banca, noul sezon n-a inceput prea bine, iar conducerea clubului a luat o decizie surprinzatore si l-a demis. Terence Parker, fostul secund, va conduce echipa pana la sfarsitul sezonului. Odata cu schimbarea antrenorului, au aparut rezultatele si a castigat toate cele 4 partide jucate de atunci. In Eurocup se descurca mult mai bine si in acest moment se afla pe primul loc in grupa H cu 3 victorii si o infrangere. John Roberson a venit la echipa in vara trecuta, s-a integrat foarte repede, iar acum este cel mai bun marcator al echipei in Eurocup, cu o medie de 16.2 marcate pe meci.


Unics Kazan n-a castigat niciodata campionatul, iar acest lucru este de inteles, deoarece CSKA Moscova domina intrecerea interna. Inainte de acest sezon, antrenorul echipei a fost schimbat cu Dimitrios Priftis, cel care ultima oara a antrenat in Grecia la Aris Thessaloniki. Nu doar staff-ul a suferit modificari, Stephane Lasme si Jamar Smith au fost adusi la Kazan, iar in acest moment sunt cei mai buni jucatori al echipei. In campionatul intern se afla pe locul secund cu 11 victorii si doar o singura infrangere. In Eurocup a avut parte de ghinion, a pierdut doua meciuri la limita si din aceasta cauza se afla doar pe locul 3, dar inca are sanse la locul secund ocupat de Reggiana.


Fara doar si poate, Unics Kazan are o echipa cu jucatori valorosi, care pot schimba soarta unui meci la acest nivel. Defensiva este punctul forte al echipei, dar in ofensiva nu sunt probleme, de aceea cred ca se va impune in acest meci @ Betano la o cota de 1.83 (inclusiv prelungiri).