Luna februarie va incepe cu Turneul celor 6 Natiuni

Pe 1 februarie 2019 se va da startul sezonului cu numarul 20 al actualului format din Turneul celor 6 Natiuni si editia cu numarul 125 per total. Irlanda vine din postura de campioana, anul trecut impunandu-se in toate cele 5 partide. Pe pozitia secunda a incheiat Tara Galilor, urmata de Scotia si Franta. Campioana din urma cu doi ani, Anglia, a avut un parcurs neasteptat de slab, clasandu-se a cincea, pentru ca ultima sa fie, ca de obicei in ultimele editii, Italia. De punctat ca ultima victorie a Italiei in Turneul celor 6 Natiuni dateaza din 2015.


O schimbare a formatului ar fi de bun augur

Dupa cum probabil stiti, Turneul celor 6 Natiuni prezinta la start, an de an, aceleasi natiuni. Este vorba despre Anglia, Franta, Irlanda, Italia, Scotia si Tara Galilor, teoretic cele mai bune reprezentative din Europa. Nu este exclus insa ca in urmatorii ani locul Italiei sa fie luat de Georgia, Portugalia sau chiar Romania, Italia comportandu-se destul de slab in ultimele editii ale Turneului celor 6 Natiuni.


Luna februarie va incepe cu Turneul celor 6 Natiuni, in intervalul 1 februarie – 16 martie urmand a avea loc 5 etape, cate una pe saptamana, cu o pauza de doua saptamani intre etapa a doua si a treia, respectiv a treia si a patra. O echipa va disputa 3 meciuri pe teren propriu si doua in deplasare si viceversa. De punctat faptul ca doar Franta si Scotia au antrenori „locali”, la celelalte 4 natiuni fiind stranieri la timona. Cel mai mare stadion este Twickenham, din Anglia, cu 82 000 locuri, urmat de Stade de France, cu 81 338 locuri si de Millennium Stadium din Tara Galilor, cu 74 500 locuri.


Ultimele doua campioane se intalnesc in chiar prima runda

In prima zi a Turneului celor 6 Natiuni vom avea meciul dintre Franta si Tara Galilor, celelalte doua partide din aceasta runda disputandu-se intre Scotia si Italia, respectiv Irlanda si Anglia, ultimele doua campioane ale Turneului celor 6 Natiuni. Weekendul urmator Scotia va intalni Irlanda, Italia va primi vizita Tarii Galilor, pentru ca Franta sa se deplaseze pe Twickenham Stadium, pentru partida cu Anglia. In runda a treia, care va avea loc in weekendul 23-24 februarie, Franta va intalni Scotia, Tara Galilor o va infrunta acasa pe Anglia, iar Italia va trebui sa-i tina piept Irlandei.


Deja dupa 3 runde credem ca se va contura noua campioana a Turneului celor 6 Natiuni. In penultima runda, care va avea loc in weekendul 9-10 martie, Scotia o va infrunta pe Tara Galilor, Anglia ar trebui sa aiba un meci facil pe teren propriu cu Anglia, Irlanda urmand a primi vizita Frantei. In fine, in ultima etapa, disputata o saptamana mai tarziu, Italia va intalni Franta pe teren propriu, Irlanda se va deplasa in Tara Galilor, in vreme ce Anglia ar putea cuceri trofeul in fata propriilor suporteri, dupa o eventuala victorie contra Scotiei.


Irlanda favorita la pariuri

In general, echipa care a cucerit trofeul editia precedenta porneste cu prima sansa la a-l adjudeca si in actuala editie. Asta se intampla si acum, cand la casa de pariuri Betano Irlanda are prima sansa la cucerirea trofeului, cota fiind 1.8. Ea este urmata de Anglia (4.00) si Tara Galilor (6.2). Franta nu este vazuta cu sanse reale la cucerirea trofeului, Betano acordandu-i cota 15.0, fiind sub Scotia, care are 12.5, dar mult in fata Italiei, cotata cu 1000.0.


Pariaza pe echipa care crezi ca va castiga Turneul Celor 6 Natiuni >>>