La sfarsitul saptamanii incep JO de iarna

Editia cu numarul 23 a Jocurilor Olimpice de Iarna va avea loc intre 9 si 25 februarie la PyeongChang, in Coreea de Sud, la competitie participand 2 952 de sportivi din 92 tari, inclusiv Romania si Rusia. Am amintit de Rusia deoarece multiplele cazuri de dopaj au facut ca natiunea sa fie suspendata de la aceste Jocuri Olimpice. Cu alte cuvinte, sportivii din Rusia vor concura, neputand insa sa-si reprezinte tara. 


Ceremonia de deschidere va avea loc pe 9 februarie, insa cu o zi inainte se vor desfasura calificarile la sarituri cu schiurile, respectiv prima etapa din Round  Robin la curling. Vom asista la 102 evenimente in 7 sporturi, in total fiind 15 discipline. Este prima Olimpiada de Iarna la care se depasesc 100 evenimente. De asemenea, fata de Jocurile Olimpice din urma cu 4 ani vom avea ocazia de a vedea 4 discipline noi, care se anunta destul de interesante. Este vorba despre big air snowboarding, curling dublu mixt, patinaj viteza cu start in bloc si schi alpin mixt pe echipe. La sfarsitul saptamanii incep JO de iana, foarte multe dintre cele 102 evenimente putandu-se vedea in direct, insa si inregistrat pe canalele TVR si Eurosport. 


5a7ac70c40a41_1517995788.jpg


Cei mai multi sportivi provin din SUA


La Olimpiada de acum 4 ani, gazduita de Sochi, Rusia si Norvegia au obtinut acelasi numar de medalii de aur, rusii castigand datorita faptului ca au avut mai multe medalii de argint decat nordicii. Pe locul al treilea s-a clasat Canada, urmata de SUA, Olanda si Germania. Acum vor concura 168 sportivi din Rusia, care nu isi vor putea reprezenta insa tara, dupa cum am specificat mai sus. Sportivii rusi nu sunt insa cei mai multi de la aceste Jocuri Olimpice. Natiunea dominanta din acest punct de vedere este SUA, cu 241 sportivi. Mai mult de 100 sportivi mai intalnim la Canada (226), Elvetia (169), Germania (156), Japonia (124), Italia si Coreea de Sud (122), Suedia (119), Norvegia (109), Franta (107), Finlanda (106)si Austria (105). Cat despre Romania, aceasta este reprezentata de 27 romani, insa mai multe detalii despre reprezentantii nostri vom oferi intr-un articol viitor. 


Fiindca tot am pomenit mai sus de sariturile cu schiurile, sa spunem ca vom astepta cu nerabdare evolutiile polonezului Kamil Stoch, care in urma cu 4 ani castiga medalia de aur atat pe trambulina normala, cat si pe cea mare. Stoch este si acum pe val, la inceputul anului reusind performanta de a castiga toate cele 4 etape ale Turneului celor 4 Trambuline, fiind doar al doilea sportiv din istorie care face asta, dupa Sven Hanawald. 


La sfarsitul saptamanii incep JO de iarna, alti sportivi care merita vazuti fiind biatlonistul Martin Fourcade, care a obtinut doua medalii de aur si doua de argint la Jocurile Olimpice, norvegianul Kjetil Jansrud, cel care va concura la schi alpin si care are in palmares o medalie olimpica de aur, una de argint si alta de bronz, dar si multi altii.


Poti plasa pariuri pe fiecare eveniment sportiv


O statistica interesanta realizata de noi spune ca 23 dintre sportivii sau echipele care au primit medalii la Jocurile Olimpice din 2010 au castigat medalia de aur in 2014. Acum printre sportivii si echipele ce participa la PyeonChang se numara si aproximativ 175 medaliati in 2014, unii avand cote destul de mari pentru a castiga o medalie si la aceasta editie, lucru pe care l-am putea specula.


Una dintre putinele case online care ofera pariuri pentru absolut toate evenimentele de la aceasta Olimpiada este 888sport, unde vei putea gasi cote pentru castigatorul unui eveniment. O surpriza placuta o reprezinta aceea ca pentru majoritatea evenimentelor gasesti si cote pentru sportivii/echipele care vor termina pe podium. 


De asemenea, la 888sport ti se ofera si cateva pariuri speciale, dintre care punctam duelurile dintre doi sportivi (care va termina cel mai sus in clasament o proba) sau echipa care va castiga grupa. Totodata, vei putea miza la unele sporturi, precum biatlonul sau schiul alpin, pe tara sau chiar pe sportivul care va castiga cele mai multe medalii, dar si pe numarul de medalii obtinut de o anumita tara.


Evident, nu puteau lipsi pariurile in care poti anticipa natiunea care va obtine cele mai multe medalii in total la aceasta editie a Jocurilor Olimpice, dar si cea care se va plasa in fruntea clasamentului (va castiga cele mai multe medalii de aur. In total, la casa online 888sport vei gasi 1 280 pariuri referitoare doar la aceste Jocuri Olimpice.


Tu pe ce sportivi si echipe vei miza?