Fostul expert Legalbet – Julio Salinas vorbeste despre Barcelona, El Clasico si multe altele

Participant la trei Cupe Mondiale, detinator a 6 titluri de La Liga, 3 Cupe ale Spaniei, 3 Super Cupe, o Liga a Campionilor si o Super Cupa a Europei. Cam asa arata palmaresul fostului expert Legalbet – Julio Salinas. A fost invitat pentru un mic interviu in care a vorbit despre situatia din Spania si din fotbalul european si de asemenea, despre Barcelona – pentru care Salinas a jucat intre 1988-1994. 

  • Ce ne puteti spune despre situatia Barcelonei din acest sezon? Ce parere aveti despre transferuri, despre planurile echipei, schimbarile de antrenor, care fac acest sezon sa devina unul complet diferit?

Dupa parerea mea, Barcelona in acest moment nu e atat de stabila. Echipa a inceput rau sezonul, mai ales in deplasare acolo unde nu a reusit sa castige mai mult de 4 meciuri. Barcelona primeste goluri mult prea usor si e o situatie ce trebuie remediata. 

Mi se pare ca echipa e nesigura. Sunt multe probleme in echipa, iar schimbarea antrenorilor nu e o solutie. Cred ca aducerea lui QuiQue Setien in locul lui Valverde nu a fost o decizie tehnica prea buna.

  • Cine credeti ca va castiga La Liga in acest sezon?

Cred ca Barcelona. Echipa a reusit sa treaca in fata celor de la Real Madrid, iar cele doua puncte in fata Los Blancos, conteaza. 

  • Ce parere aveti despre Champions League?

Cred ca in Champions League e un pic mai dificil. Un joc mai rau sau unul lipsit de noroc te poate scoate din turneu. Cred ca cele mai mari sanse le au granzii – Juventus, PSG, Real Madrid, Barcelona si Liverpool.

Sper ca Atletico Madrid sa poata face o supriza si sa o scoata pe Liverpool din competitie. In general, cele 5 echipe mentionate sunt favorite pentru mine, insa nu voi risca sa aleg una singura, deoarece va depinde mult de noroc. 

  • Ce asteptari aveti de la El Clasico?

Cred ca va fi un meci dur, ca intotdeauna. Nu are importanta ce jucatori trimit antrenorii in teren, deoarece destinul unui astfel de meci este decis mereu de miciile detalii. De aceea mizez mereu pe echipa care joaca pe teren propriu. Acest avantaj e de multe ori unul decisiv in astfel de meciuri. De aceasta data, Real Madrid joaca pe teren propriu.