Jocurile Olimpice 2020 devin Jocurile Olimpice 2021

Pandemia de Coronavirus ce a cuprins practic intreaga lume, a provocat mari daune si lumii sportive. Dupa amanarea Campionatului European de Fotbal 2020 pentru anul urmator, ultima reduta sportiva ce statea in picioare in calea virusului ramasese Jocurile Olimpice 2020, ce urmau sa se desfasoare in Japonia.


Organizatorii japonezi au tot insistat multa vreme pe faptul ca Jocurile Olimpice se vor disputa in perioada initial stabilita. Insa amenintarea extrem de serioasa produsa de raspandirea necontrolata a virusului Covid-19 a trebuit sa fie luata in considerare in mod responsabil.

Toate semnalele din lumea sportiva duceau catre o amanare inevitabila, multe federatii  si sportivi anuntasera deja ca nu vor participa la cel mai mare eveniment al anului, daca acesta ar fi urmat sa se desfasoare in perioada stabilita.

Astfel, premierul Japoniei, Shinzo Abe, a cerut, cu durere in suflet, Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), amanarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, programate sa se desfasoare in perioada 24 iulie - 9 august 2020 .

In aceste conditii, Jocurile Olimpice se vor disputa in vara anul 2021, dar vor purta în continuare titulatura ”Jocurile Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020".

Decizia oficiala, care va stabili si perioada exacta in care vor avea loc Jocurile Olimpice, va fi luata in zilele urmatoare. 

Vom reveni cu amanunte.