In intervalul 17-19 decembrie ne asteapta 8 derbyuri europene

Ultimul weekend din an in care beneficiem de o oferta bogata in ceea ce priveste fotbalul ne rezerva 8 derbyuri europene. Ne referim la meciuri din Premier League, Serie A, La Liga, Bundesliga, dar si la dueluri din Olanda, Belgia sau Turcia. Aceste derbyuri europene in intervalul 17-19 decembrie vor incepe diseara, ultimul avand loc duminica, ora 21:45. Speram doar sa nu se mai amane niciun meci. Ne referim aici in special la cel de Premier League. 

Derbyuri europene in intervalul 17-19 decembrie - Bayern Munchen vs Wolfsburg (17 decembrie, 21:30)

Dupa ce in sezonul 2017-2018 a disputat barajul pentru evitarea retrogradarii, Wolfsburg a incheiat urmatoarele 3 editii pe un loc de cupa europeana. Sezonul trecut a incheiat pe loc de Champions League, insa acum nu se afla intr-o forma prea buna. Momentan ocupa locul 11, in vreme ce Bayern Munchen este lider autoritar, indreptandu-se spre cel de-al zecelea titlu la rand. 

Bavarezii se impuneau in 18 din ultimele 19 intalniri directe de campionat de pe teren propriu. Singura remiza din acest interval venea in sezonul 2017-2018. Editia trecuta Bayern Munchen se impunea cu 2-1, dupa ce era condusa. Acum bavarezii sunt favoriti certi, avand cota 1.20 Logoul casei de pariuri Unibet pariuri sportive - legalbet.ro la victorie, fata de 13.00 Logoul casei de pariuri Unibet pariuri sportive - legalbet.ro a oaspetilor. 

Derbyuri europene in intervalul 17-19 decembrie - Atalanta vs AS Roma (18 decembrie, 16:00)

Primul meci de sambata din Serie A va avea loc intre Atalanta si AS Roma. Gazdele se afla intr-o forma de exceptie in campionat, aflandu-se pe locul 3, la doar 3 puncte in spatele liderului. De cealalta parte, “lupii” ocupa pozitia a sasea.

Atalanta se impunea in ultimele doua intalniri directe de pe teren propriu. In urma cu doua sezoane invingea cu 2-1, iar sezonul trecut cu 4-1. In ambele intalniri AS Roma conducea la pauza. Acum Atalanta este favorita, avand cota 1.70 Logoul casei de pariuri Betano pariuri sportive - legalbet.ro la victorie, fata de 4.50 Logoul casei de pariuri Betano pariuri sportive - legalbet.ro a “lupilor”. 

Derbyuri europene in intervalul 17-19 decembrie - Sevilla vs Atletico Madrid (18 decembrie, 22:00)

Derbyul ultimei etape a anului din La Liga se va desfasura intre Sevilla si Atletico Madrid. Pentru Sevilla nu va fi insa ultimul derby din 2021, mai avand de jucat la mijlocul saptamanii viitoare restanta cu Barcelona. Atletico Madrid este actuala campioana, acum aflandu-se pe pozitia a patra, la 5 puncte in spatele Sevillei, ocupanta locului secund.

Doua rezultate de egalitate se inregistrau in precedentele 4 intalniri directe, fiecare echipa avand cate o victorie. Sezonul trecut Sevilla se impunea cu 1-0. Acum partida este extrem de echilibrata, ambele formatii avand cota 2.75 Logoul casei de pariuri Sportingbet - legalbet.ro la victorie.

Derbyuri europene in intervalul 17-19 decembrie - Club Brugge vs Anderlecht (19 decembrie, 14:30)

Club Brugge este campioana in 3 din ultimele 4 sezoane, in vreme ce ultimul titlu al lui Anderlecht venea in sezonul 2016-2017. Sezonul trecut Club Brugge castiga titlul, terminand la egalitate de puncte cu Genk, in vreme ce Anderlecht incheia a patra. Acum Club Brugge se afla pe pozitia secunda, in vreme ce Anderlecht ocupa locul 4. 

Patru victorii obtinea Club Brugge in ultimele 5 intalniri directe de pe teren propriu. Remiza din acest interval se petrecea sezonul trecut. Atunci Club Brugge inscria golul egalizator in minutul 89. Acum gazdele sunt favorite, avand cota 1.90 Logoul casei de pariuri Netbet - legalbet.ro la victorie, fata de 3.55 Logoul casei de pariuri Netbet - legalbet.ro a oaspetilor. 

Derbyuri europene in intervalul 17-19 decembrie - Feyenoord vs Ajax (19 decembrie, 15:30)

Ajax este castigatoarea ultimelor doua sezoane in care s-a acordat titlul, in vreme ce ultimul titlu Feyenoord il castiga in sezonul 2016-2017. Editia trecuta Feyenoord se clasa pe locul 5. Acum este a treia, la egalitate de puncte cu Ajax, ocupanta pozitiei secunde. 

O singura victorie a obtinut Feyenoord in cele mai recente 8 intalniri directe din campionat de pe teren propriu. Se intampla in sezonul 2018-2019, cand se impunea cu 6-2, dupa ce Ajax deschisese scorul. Editia trecuta Ajax se impunea cu 3-0, Feyenoord marcand de doua ori in proprie poarta. Acum Ajax este favorita, fiind cotata cu 1.80 Logoul casei de pariuri Superbet - legalbet.ro la victorie, in vreme ce adversara are cota 4.05 Logoul casei de pariuri Superbet - legalbet.ro

Derbyuri europene in intervalul 17-19 decembrie - Fenerbahce vs Besiktas (19 decembrie, 18:00)

Derbyul etapei cu numarul 17 din Super Lig va avea loc intre Fenerbahce si Besiktas. Oaspetii sunt actualii campioni, in vreme ce ultimul titlu al lui Fenerbahce venea in sezonul 2013-2014. Editia trecuta “canarii” incheiau pe pozitia a treia, la doua puncte in spatele lui Besiktas si Galatasaray, primele doua clasate.  Acum Besiktas ocupa locul 7, iar Fenerbahce locul 5. 

O singura data se impunea Besiktas in precedentele 18 intalniri directe din deplasare in campionat. Se intampla sezonul trecut, cand castiga cu 4-3. Interesant este ca in penultima intalnire directa din Super Lig in care Besiktas se impunea o facea tot cu 4-3. Acum Fenerbahce pleaca favorita, avand cota 2.15 Logoul casei de pariuri Betfair - legalbet.ro la victorie, fata de 3.00 Logoul casei de pariuri Betfair - legalbet.ro a gazdelor. 

Derbyuri europene in intervalul 17-19 decembrie - Tottenham vs Liverpool (19 decembrie, 18:30)

Ultimul meci al etapei cu numarul 18 din Premier League va avea loc intre Tottenham si Liverpool. Sezonul trecut Tottenham prindea in-extremis un loc de cupa europeana, acum parand din nou ca va avea foarte mari emotii pentru calificarea in Europa. Londonezii se afla momentan pe locul 7, in vreme ce Liverpool se afla pe pozitia a doua, avand un final de an glorios.

Liverpool se impunea in precedentele 3 sezoane in meciurile din deplasare. Sa nu uitam ca aceste doua echipe disputau finala Champions League in sezonul 2018-2019, Liverpool impunandu-se cu 2-0. Sezonul trecut “cormoranii” castigau cu 3-1. Acum Liverpool porneste favorita, fiind cotata cu 1.55 Logoul casei de pariuri 888Sport - legalbet.ro la victorie, in vreme ce gazdele au cota 5.00 Logoul casei de pariuri 888Sport - legalbet.ro

Derbyuri europene in intervalul 17-19 decembrie - AC Milan vs Napoli (19 decembrie, 21:45)

Runda cu numarul 18 din Serie A se va incheia cu derbyul dintre AC Milan si Napoli. Napoletanii erau lideri pana in urma cu doar cateva saptamani. Acum se afla abia pe pozitia a patra, comitand 5 pasi gresiti in ultimele 6 etape. De partea cealalta, AC Milan ocupa locul secund, pe care a cazut etapa trecuta, dupa ce a inregistrat doar o remiza.

AC Milan nu se impunea nici macar o data in ultimele 6 intalniri directe de campionat de pe teren propriu. Din ultimele 4 astfel de intalniri se inregistrau 3 rezultate de egalitate, sezonul trecut Napoli invingand cu 1-0. Acum AC Milan e favorita, avand cota 2.31 Logoul casei de pariuri Fortuna - legalbet.ro la victorie, fata de 3.10 Logoul casei de pariuri Fortuna - legalbet.ro a oaspetilor.