In cateva zile incepe CE handbal masculin, unde Danemarca e favorita principala

In aceasta editie a Campionatului European de handbal masculin, care va debuta in cateva zile, vom vedea la lucru nu mai putin de 24 echipe. Asta inseamna cu 8 echipe mai mult decat in precedentele editii. De asemenea, pentru prima oara in istoria CE de handbal masculin, competitia va fi gazduita de 3 tari. Este vorba despre Austria, Norvegia si Suedia. Dintre cele 24 echipe, Letonia, Bosnia si Olanda se afla la debut. Din pacate, Romania nu s-a calificat la Campionatul European. „Tricolorii” au facut parte din ultima urna in faza a doua a calificarilor. Au nimerit in grupa cu Franta, Portugalia si Lituania, incheind cu o singura victorie. 

Spania este actuala campioana

Croatia, Franta si Spania sunt singurele formatii ce au participat la toate cele 13 editii ale Campionatului European. De altfel, Spania este cea care a cucerit trofeul in 2018, dupa o finala cu Suedia. Finala mica a fost castigata de Franta, contra Danemarcei. Toate cele 4 echipe fac parte din urna 1. In total sunt 6 grupe, in runda principala calificandu-se primele doua clasate din fiecare grupa. Apoi, din cele doua runde principale primele doua se vor califica in semifinale. 

Campionatul European de handbal masculin va incepe in aceasta saptamana, pe 9 ianuarie, finala mare avand loc pe 26 ianuarie la Stockholm. De altfel, toate meciurile din semifinale si finale se vor disputa la Stockholm. Partidele din grupele principale vor avea loc in Malmo, respectiv Viena. 

Componenta grupelor

Meciurile din grupa A se vor desfasura in Graz, de aici facand parte Croatia, Belarus, Muntenegru si Serbia. Va fi o atmosfera destul de incinsa, sa speram ca in limitele sportivitatii. Grupa B se va disputa in Viena, urmand sa vada la lucru Cehia, Macedonia de Nord, Austria si Ucraina. Grupa C pare a fi cea mai dezechilibrata in ceea ce priveste clasarea pe primele doua locuri, cel putin la prima vedere. Din ea fac parte Spania, Germania, impreuna cu debutantele Letonia si Olanda. Meciurie grupei C se vor disputa la Trondheim. 

Cealalta debutanta, Bosnia, se afla in grupa D, alaturi de Franta, Norvegia si Portugalia. Tot la Trondheim se vor disputa cele 6 partide. Din grupa E fac parte Danemarca, Ungaria, Islanda si Rusia, partidele desfasurandu-se in Malmo. In fine, in grupa F vor evolua Suedia, Elvetia, Slovenia si Polonia, partidele din grupa avand loc la Goteborg.

Lupta stransa intre trei echipe pentru cucerirea titlului mondial

La casa de pariuri Betano sunt listate deja partidele pentru prima runda, care se va disputa intre 9 si 11 ianuarie. Majoritatea partidelor, mai ales cele in care nu avem o favorita clara, dispune de peste 30 optiuni de pariuri. Evident, la Betano putem paria si pe invingatoarea acestei competitii. Favorita principala este Danemarca, aceasta avand cota 3.45. Danezii sunt urmati de francezi, cotati cu 4.5 si de campioana din urma cu doi ani, Spania, cotata cu 5.5. In lupta la titlu mai au sanse de a intra Germania si Suedia, ambele avand cota 7.5.

O multime de pariuri antepost ne asteapta la Betano, nu doar cele privind castigatoarea competitiei. Astfel, putem plasa pariuri pe golgheterul turneului, pe MVP (cel mai bun jucator), pe cel mai bun jucator defensiv sau pe cel mai bun portar al turneului. De asemenea, putem paria pe castigatoarea fiecarei grupe preliminare, dar si pe castigatoarele grupelor principale. 

Totodata, ni se ofera cote pentru echipa care va castiga premiul Fair Play (va avea cele mai putine eliminari), putand chiar sa mizam care echipa dintr-un duel indirect va merge mai departe in competitie (Head2Head). Nu in ultimul rand, putem plasa pariuri speciale pe fiecare echipa de la Campionatul European. Acestea includ: etapa eliminarii, numarul total de goluri inscris si primit in grupa preliminara, numarul de puncte, golgheterul echipei sau jucatorul care inscrie mai mult in turneu dintr-un duel oferit de Betano.

Ce pariuri antepost vei alege sa plasezi?