In aceste zile vom afla ultimele echipe calificate la CM 2018

Pana acum stim 23 echipe care vor juca vara viitoare la Campionatul Mondial, in zilele ce urmeaza urmand sa le aflam pe celelalte noua, dintre care 4 vor veni din Europa.


Cele 23 calificate la turneul final sunt, ordonandu-le dupa data la care au obtinut calificarea, Rusia, Brazilia, Iran, Japonia, Mexic, Belgia, Coreea de Sud, Arabia Saudita, Germania, Anglia, Spania, Nigeria, Costa Rica, Polonia, Egipt, Islanda, Serbia, Portugalia, Franta, Uruguay, Argentina, Columbia si Panama. Dintre acestea, Islanda si Panama se afla la prima participare la un Campionat Mondial, calificarea celor din Panama fiind decisa, din pacate, de arbitru, care a validat un gol ce se vedea foarte clar ca nu a fost. Sincer, nu stim cum s-a putut rejuca un meci din Africa, tot in preliminariile CM, meci fara miza foarte mare la acea vreme, iar greseala flagranta dintr-un joc ce avea calificarea pe masa a fost trecuta cu vederea de FIFA. 


Vor obtine biletele inca 4 echipe din Europa si 3 din Africa


Trecand peste acest aspect destul de suspect, sa spunem ca Africa este singura confederatie in care trebuie sa se mai dispute o etapa din faza grupelor. In rest se vor disputa cele 6 meciuri din barajele intercontinentale. Vorbim despre Irlanda de Nord vs Elvetia, a carei prima mansa va fi arbitrata de Ovidiu Hategan, Croatia vs Grecia, Danemarca vs Irlanda, Suedia vs Italia, Honduras vs Australia, respectiv Noua Zeelanda vs Peru. Prima mansa va avea loc intre 9 si 11 noiembrie, iar cea de-a doua intre 12 si 16 noiembrie, zi in care vom afla ultimele echipe calificate la CM 2018. Ultima etapa in Africa se va disputa intre 10 si 14 noiembrie. Tunisia si Senegal sunt, practic, calificate, in vreme ce Maroc si Coasta de Fildes isi vor disputa calificarea in meci direct.


In ceea ce priveste barajele din Europa, favorite la calificare, luandu-ne dupa clasamentul FIFA, unul care poate fi destul de inselator, sunt Elvetia (11), Italia (15), Croatia (18) si Danemarca (19). In duelul dintre Honduras si Australia, hondurienii se afla pe locul 69, iar australienii pe 43, in vreme ce in cel dintre Noua Zeelanda si Peru, neo-zeelandezii sunt pe 122, iar peruvienii pe 10.


Istoricul meciurilor directe


Irlanda de Nord si Elvetia s-au intalnit de 4 ori pana acum, nord-irlandezii impunandu-se intr-un amical din 1998 si in preliminariile CM1966. Elvetienii au invins tot in preliminariile CM1966, pe cand intr-un amical din 2004 se inregistra o remiza alba. 


Italia si Suedia s-au infruntat de 23 ori pana acum, 11 dintre aceste jocuri fiind amicale. Dintre oficiale, italienii au invins de 6 ori, suedezii in 4 randuri, de doua ori inregistrandu-se rezultate de egalitate. Ultima partida directa oficiala a avut loc la EURO 2016, cand Italia a invins cu 1-0.


Danemarca si Irlanda s-au infruntat de 12 ori pana acum, in oficiale Danemarca impunandu-se de 3 ori, Irlanda in 3 randuri, 4 partide incheindu-se la egalitate. Ultima partida directa oficiala a avut loc abia in preliminariile CM1994. 


Meciul dintre Croatia si Grecia  a avut loc de 6 ori, in meciurile oficiale croatii castigand o data, grecii o data, doua partide incheindu-se la egalitate. Ultima intalnire directa a avut loc in preliminariile CE2012. Nici Australia cu Honduras, insa nici Noua Zeelanda cu Peru nu s-au mai intalnit pana acum.


Sursa foto: external linkLink-uri externe interzise


Doua duble manse foarte echilibrate 


La aceasta casa online putem plasa peste 150 pariuri pentru fiecare dintre cele 6 partide din tur si, cu siguranta, la fel se va intampla si pentru retur. In ceea ce priveste pietele pentru calificare, doua sunt dublele manse extrem de stranse. Este vorba despre Honduras vs Australia si Danemarca vs Irlanda, australienii si danezii pornind usor favoriti. Cea mai dezechilibrata dubla mansa, conform casei de pariuri, va avea loc intre Noua Zeelanda si Peru, neo-zeelandezii avand cota 8.00 la calificare, iar peruvienii cota 1.08.


In celelalte 3 duble manse Croatia, Elvetia si Italia pornesc favorite clare. Croatii au cota 1.35, fata de 3.00 a grecilor, elvetienii 1.4, iar nord-irlandezii 2.8, pe cand  italienii au 1.3, fata de cota 3.3 a suedezilor. Incheiem cu o veste buna si anume ca pariurile privind calificarea pot fi plasate pe un singur bilet.


Se vor califica echipele favorite sau vor exista surprize? Pariaza aici


Sursa foto Feat: external linkLink-uri externe interzise