Giro d'Italia 2017 - cine se impune pe Etna?

Marti are loc etapa a 4-a din Turul Italiei 2017. Vor fi 181km intre Cefalu si Etna. Va fi prima etapa dificila din acest an. Prima catarare a zilei incepe dupa 54km si va avea o lungime de 32,8km pe o panta medie de 4,5%. Nu are o panta foarte ridicata, insa este extrem de lunga. Apoi finalul etapei va fi pe Etna, o alta catarare lunga, 17,9km pe o panta medie de 6,6%.

Primii trei favoriti in opinia bookmakerilor sunt Thibaut Pinot cu o cota de 5, urmat de Nairo Quintana cota 6 si de Vincenzo Nibali cota 7. E greu de zis care favoriti vor risca si vor ataca inca din prima etapa cu finish in ascensiune. Eu voi pune o miza mica pe o mica surpriza, mai exact pe rusul Ilnur Zakarin de la Katusha care are o cota de 19 la victorie. El este genul de ciclist care poate ataca devreme pe catararea finala si sa o duca pana la final. In plus el deja a pierdut cateva secunde importante in primele etape, asa ca deja are de recuperat fata de toti adversarii sai.
 

Thomas v Mollema > 1 @ 1,65 unibet


- britanicul Thomas este clar mai bun si intr-o forma mai buna. El a avut clasari foarte bune in tururile de o saptamana din acest an. Nu ar trebui sa aiba probleme pe Etna. De cealalta parte Mollema nu pare la cel mai ridicat nivel. Apoi la un eventual sprint la final dintr-un grup restrans, Thomas ar sta mai bine la acest capitol, desi nici Mollema nu spriteaza rau.
 

Pinot v Nibali > 1 @ 1,60 sportingbet


- un duel intre doi favoriti la podium si de ce nu chiar la victoria finala in Giro, dar si in aceasta etapa. Nibali nu a aratat o forma prea buna in acest an. Nici macar in Turul Croatiei pe care l-a castigat cu putin timp inainte de Giro, el fiind invins acolo pe catarari pe Jaime Roson. In schimb Pinot a avut rezultate bune in Turul Alpilor unde s-a luptat cu Thomas pentru victoria finala. A reusit chiar si o victorie de etapa PInot in acel tur. El are un sprint mai bun, iar dintr-un posibil grup restrans de 10-15 cataratori, francezul ar fi printre favoriti.
 

Formolo v Van Garderen > 1 @ 2,25 netbet


- un duel interesant intre un italian si un american. Formolo a mers binisor in cursele din acest an. A incercat sa castige Liege-Bastogne-Liege si sa o dedice prietenului sau Michele Scarponi. Asa ca nu vad de ce nu ar incerca sa obtina un rezultat bun, poate chiar victoria, pe Etna. De cealalta parte Van Garderen de foarte multi ani tot dezamageste in marile tururi, indiferent in care participa. Nu a aratat nimic interesant in acest an. Asa ca nu m-ar mira sa piarda timp inca din prima zi dificila.