Ghidul jucătorului Responsabil. Cum să te distrezi la cazino cu riscuri mici

Industria jocurilor de noroc s-a dezvoltat foarte mult în ultimul timp, iar lucrul acesta trebuie să-i pună în gardă pe jucători pentru a putea avea o viziune amplă asupra ceea ce oferă și cum se pot menține responsabili pe parcursul sesiunilor de la cazinoul online licențiat din România.

Astăzi sunt foarte multe cazinouri online licențiate în țara noastră și continuă să fie acordate licențe tot mai multe. Lucrul acesta este benefic pentru noi, deoarece așa avem o plajă mai mare de opțiuni și putem alege exact ce este mai bine pentru fiecare. În același timp, trebuie știut că fiecare categorie de jocuri în parte vine cu anumite riscuri pe care le putem evita într-un fel sau altul, atât timp cât respectăm unele reguli.

Ce înseamnă responsabilitatea în jocurile de noroc

A paria responsabil are nenumărate înțelesuri, însă în contextul actual vreau să mă refer la ceea ce este normal să faci pentru a nu ajunge să cazi în cealaltă extremă a jocurilor de noroc.

Nu, nu este chiar totul bine și frumos atunci când decizi să deschizi un cont online sau când iei decizia la cazinourile fizice pentru că trăim în România. Deși există fonduri, nu se fac foarte multe lucruri pentru oamenii care cad în patima jocurilor de noroc. Astfel, va trebui să iei atitudine pentru a crea un obicei din a te proteja singur.

De aceea, principala regula pe care trebuie sa o respecti este aceea de a nu paria mai mult de 10% din veniturile lunare pe care le ai.

Daca castigi 3000 de lei pe luna, nu juca mai mult de 300 de lei la jocuri de noroc, oricat ai fi tentat sa crezi ca sumele pariate te vor îmbogăți peste noapte. 

Așa cum probabil ți-ai dat seama vorbeam despre dependența de jocurile de noroc, un fenomen atât de răspândit în rândul pasionaților din România. De regulă apare atunci când confundăm plăcerea și distracția cu o sursă de făcut de bani rapid. Așa cum reiese și din numele lor, „jocurile de noroc” sunt influențate în mare parte de noroc și uneori de formule matematice menite să ofere un avantaj mai mic sau mare cazinoului.

Societatea ar trebui să funcționeze după reguli pe care oamenii le încalcă câteodată, ceea ce nu ar trebui să se întâmplă în jocurile de noroc. Orice abatere poate însemna pierderea unei sume importante de bani. Dacă lucrul acesta se întâmplă în mod repetat, atunci încet și sigur se poate instala dependența. Iată câteva recomandări.

Nu alerga după recompense

Unul dintre principalele avantaje al cazinourilor online este că vin în întâmpinarea noastră cu o serie de recompense interesante, cu o avalansa de bobusuri si promoții. 

Când industria aceasta a început să prindă contur și la noi în țară, eram tentat să nu mă uit după ceea ce oferă platforma în materie de jocuri, serviciu clienți așa cum este și normal, ci mă uităm după valoarea bonusului de bun venit fără să analizez termenii și condițiile.

Nu întotdeauna cele mai consistente bonusuri au cele mai bune condiții de rulaj. Pe măsură ce rulajul este mai mare, devine tot mai greu de transformat valoarea lui în bani reali pe care să-i putem retrage. Din acest motiv, bonusul care îți face cu ochiul ar putea fi o capcană și în realitate să fie nevoie de un rulaj prea mare, iar dacă mai pui că ești și limitat de timp atunci s-ar putea să te lipsești. Vezi aici lista completă a cazinourilor online licențiate în România, bonusurile de bun venit și condițiile de rulaj.

Joacă varianta demo

Avalanșa de jocuri care a dat năvală în ultimii ani este de bun augur pentru că jucătorii au parte de o ofertă mai bogată ca niciodată. Pe de altă parte, pasionații din online au posibilitatea de a juca o mulțime de produse unice și cum tentația este mare, furnizorii de jocuri de noroc au venit în întâmpinarea lor pentru a nu cheltui sume de bani din balanța reală pentru a înțelege mecanica unui joc. Amusnet Interactive, Pragmatic Play, NetEnt, Novomatic, toate aceste companii care domină sau au dominat piața de jocuri de noroc în materie de păcănele au conceput o versiune demo gratuită pentru ca utilizatorilor să le fie mult mai ușor să înțeleagă mecanismul din spatele acelui joc.

Această variantă a jocului de păcănele preferat se poate accesa fie direct pe site-ul cazinoului online sau găsești informații despre cele mai populare jocuri și pe www.Legalbet.ro, secțiunea blog. Această idee a dezvoltatorilor este foarte utilă pentru că altfel îi salvează pe jucători de la a pierde bani reali pentru a încerca anumite jocuri.

Mi s-a întâmplat să văd prin intermediul unui stream cum jucătorul a accesat un joc pe care nu îl cunoștea și a jucat câteva runde cu miza de 500 lei din neatenție, dar sunt convins că respectivul streamer nu a fost singurul în situația de a juca pe mize mai mari decât își dorea doar pentru că nu cunoștea mecanismul slotului.

Nu paria sub imperiul emoțiilor

Poate una dintre cele mai mari greșeli pe care jucătorul le poate face în cadrul unei sesiuni la cazinou este să se lase pradă propriilor emoții. Fie că sunt emoții pozitive sau negative tot emoții sunt și pot influența negativ parcursul. Cât timp focusul este doar pe ceea ce se petrece la masa de joc totul este controlat și cântărit atent, însă dacă a fost primită o veste bună sau mai puțin bună, atunci lucrurile o pot lua razna.

Cred că știm cu toții că noi suntem propriul nostru inamic, iar lucrul acesta se aplică perfect și în jocurile de noroc. Am văzut cum emoțiile pot schimba decizia unei persoane care până să fie influențat de o veste primită. Soluția pentru aceste probleme este încheierea sesiunii până când starea emoțională este cea mai potrivită pentru a ne putea relua activitatea. În funcție de impactul emoțiilor este recomandat să luăm o pauză și de câteva zile.

Cunoașterea tuturor caracteristicilor ale produsului ales

Știu că s-ar putea să sune precum o zicală a unui bătrân înțelept, dar în viață este bine să te informezi atunci când vrei să iei o hotărâre, cu atât mai mult dacă implică și bani cheltuiți. Exact la asta se referă și capitolul „cunoașterea tuturor caracteristicilor ale produsului ales”. Evident, aici mă refer la jocuri pentru că la o primă impresie toate par la fel, dar în realitate nu este deloc așa.

Efectiv, sloturile, jocurile de masă și toate celelalte jocuri disponibile într-un cazino vin nu doar cu instrucțiuni de folosire, dar și cu o serie de detalii tehnice care au rolul de a le ușura viața acelor jucători care vor să încerce un anumit produs nu numai pentru a se distra, ci poate pentru a efectua un rulaj al bonusului pe care l-au primit.

Concluzie

Recomandările făcute de către mine mai sus m-au ajutat să reușesc să văd jocurile de noroc ca pe o activitate recreațională. De fiecare dată când am dorit să mă distrez și mi-am permis să fac lucrul acesta, am jucat acele jocuri potrivite pentru bugetul pe care mi l-am permis. După cum foarte bine cred că știți și voi, jocurile de noroc presupun o cheltuială și nu poate garanta nimeni că banii pe care i-am depus în contul de jucător se vor dubla sau tripla pentru că în mare parte totul ține de noroc.

Una peste alta, în jocurile de noroc nu există jumătăți de măsură și linia este foarte subțire între un jucător care face asta pentru distracție și un dependent, iar după poveștile oamenilor care au probleme cu cazinourile nu cred că vreți și voi să ajungeți ca ei.

Drept urmare, poate că nu sunt cu nimic diferite decât știați și voi, însă am convingerea că aceste recomandări vă pot ajuta să priviți cazinourile online sau terestre doar ca o distracție și nu ca o activitate prin care puteți face rost de bani de fiecare dată când aveți nevoie. Statistic vorbind „casa nu pierde niciodată” nu este doar o simplă vorbă, ci o realitate. Urmărește în continuare articolele mele despre jocuri de noroc și nu numai! Joacă responsabil și nu paria niciodată mai mult decât îți poți permite!