Germania - Italia, ponturi la pariuri Liga Națiunilor

Nemții își joacă probabil ultima șansă pentru a păstra șanse relale la câștigarea grupei, după 3 egaluri la rând, în timp ce Italia vine să confirme forma neașteptat de bună din partidele de până acum jucate în UEFA Nations League: squadra azzurra e pe primul loc, cu 5 puncte, într-o grupă din care mai fac parte Anglia și Ungaria.

Hansi Flick, dezamăgit de modul în care arată Germania

Hansi Flick era un garant al performanțelor, în momentul în care Federația a decis să îl aducă pe el la cârma naționalei în locul lui Low. Parcursul fantastic avut de Bayern îl recomanda ca selecționer, dar în actuala ediție de UEFA Nations League "panzerele" au arătat în multe momente că au sincope neașteptate. În special la nivelul relațiilor de joc sunt hibe mari, Germania neavând un om de ultimă pasă, dar nici un finalizator pe măsură.

La capătul meciului dezamăgitor cu Ungaria, 1-1 la Budapesta, Flick a încercat să vorbească despre cât de bine organizați sunt maghiarii, dar a fost nevoit să admită că naționala sa nu evoluează așa cum și-ar dori suporterii.

"Am spus înainte de meci că, după Anglia, acesta este cel mai greu meci pe care îl putem avea. Ungaria este o formație foarte compactă. Nu am reușit să jucăm cu convingere în atac și am făcut prea multe greșeli la construcție. Dar suntem într-un proces de dezvoltare", a spus selecționerul "Die Mannschaft", după egalul de la Budapesta.

Probabil că Germania nu mai are în momentul de față șanse foarte mari să câștige grupa, dar orice eșec sau semi-eșec e o oportunitate pentru a învăța. La Budapesta, selecționerul a făcut doar 4 schimbări în formula de start față de partida cu Anglia (1-1), iar de această dată ar putea să vină cu mai multe modificări. În primul rând, s-a acumulat multă oboseală, cu acest ritm de jocuri din 3 în 3 zile, dar e limpede că în lot sunt o mulțime de fotbaliști care nu au primit multe șanse și care merită să fie pe teren, dacă judecăm după cum a arătat "Die Mannschaft" în partidele jucate în această lună.

"Trebuie să ne asigurăm că învățăm lecția corectă din acest joc. Nu voi găsi nicio scuză, am vrut să luăm trei puncte astăzi și ar fi trebuit să câștigăm. Desigur, toată lumea a fost foarte dezamăgită în vestiar. Acum avem două zile să ne regenerăm și să trimitem pe teren cel mai bun 11 împotriva Italiei", a mai spus Flick.

Roberto Mancini, impresionat de noua față a Italiei

Italia părea să fi ajuns la un minim istoric pentru ultima perioadă: necalificarea la Mondial a fost dublată de o umilință în "Finalissima", scor 0-3 cu Argentina.

Încă după ratarea biletelor pentru Qatar, Mancini a fost arătat cu degetul de o parte a presei, dar și de specialiștii din peninsulă, considerându-se că, după ce a adus titlul european la Roma, selecționerul nu mai are multe de oferit.

Se simțea nevoia de o schimbare, dar Federația a mers pe mâna fostului antrenor de la City și pare că a tras lozul câștigător. Squadra azzurra și-a revenit din pumni și a arătat extrem de consistent, ocupând un nesperat loc 1, după 3 meciuri jucate din grupa a 3-a. Mancini a găsit calea să facă schimbul de generații la națională cât se poate de lin, demonstrând că problema Italiei nu ținea de banca tehnică, ci, mai degrabă, de unii jucători aflați pe final de carieră.

Deși au existat probleme la finalizare - lucru accentuat și de lipsa unui golgheter pur sânge - ce a impresionat la Italia e că și-a menținut pozitivitatea în joc. La Euro, anul trecut, echipa care a câștigat titlul ne-a încântat cu fotbalul practicat. Acum, odată cu schimbul de generații și cu rezultatele foarte slabe înregistrate, era de așteptat ca Italia să se întoarcă la "origini", la un fotbal meschin, bazat pe contra-atac. Nu s-a întâmplat așa, Mancini imprimând echipei același stil ofensiv, deși din punct de vedere calitativ e nevoie de mai mult pentru ca Italia să lupte în viitor pentru trofee. Cert e că premisele sunt extrem de favorabile, iar squadra azzurra a demonstrat în cele 3 meciuri din această lună, din UEFA Nations League, că e pe drumul cel bun. 

"Să fiu sincer, nu mă așteptam să stăm atât de bine în clasament după aceste partide, credeam că va fi mai rău, pentru că avem de reconstruit. Asta nu înseamnă că ne-am făcut treaba deja, dimpotrivă: mai avem mult de muncă, e un drum plin de pericole în fața noastră. În primul rând, cu siguranță că avem nevoie să fim mai cinici în atac, trebuie să înscriem mai mult. Bine, dacă Davide Frattesi marca în primele 5 minute, sunt convins că am fi asistat la un meci diferit contra Angliei și am fi avut mai multe ocazii de a puncta. Dar sunt sigur că data viitoare va juca la fel de bine (n.r. mijlocașul lui Sassuolo) și va reuși să și marcheze. Dar trebuie să remarc că au fost 3 săptămâni foarte bune pentru noi din multe puncte de vedere. Cel mai important e că nu ne-am schimbat stilul, practicăm un fotbal pozitiv", a spus tehnicianul Italiei după remiza albă din Regat.

Pellegrini, din ce în ce mai bun pentru Italia

Mancini a avut și un remarcat după egalul cu Anglia, lăudând modul în care Pellegrini face tranziția între defensivă și atac. Mijlocașul Romei este extrem de versatil și poate fi acel număr "10" pe care squadra azzurra îl caută de mult timp.

Mijlocașul lui Mourinho a jucat în toate cele 3 meciuri din Liga Națiunilor ale Italiei, iar selecționerul a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui.

"Pellegrini are un stil propriu de a juca fotbal, are ceva extrem de special. Nu e un număr 10 clasic, ca Giuseppe Giannini, nu poate fi comparat nici cu Francesco Totti. Dar ne aduce un plus enorm și sunt convins că are marjă de progres enormă. Cu timpul, va deveni și mai bun, dar sunt mulțumit de cum a arătat pe ambele faze. Uneori pierde baloane pe care nu ar trebi să le piardă, dar, dacă își va îmbunătăți jocul în unul-două aspecte, poate fi un fotbalist fabulos", a mai spus selecționerul.

Germania - Italia, date statistice și ponturi la pariuri

Ultimul an a fost unul care i-a dus de la extaz la agonie pe suporterii squadrei azzurra. Dacă în mai anul trecut nimeni nu miza pe câștigarea Euro, ulterior turneului final Italia a cunoscut decăderea. Băieții lui Mancini nu doar că au ratat din nou biletele pentru Mondial, dar au fost surclasați de Argentina, în urmă cu aproape două săptămâni, în "Finalissima", scor 0-3 (duelul dintre câștigătoarea Euro și învingătoarea din Copa America).

Italia spera, în teorie, să depășească în Liga Națiunilor locul 3 ocupat în stagiunea 2020-2021, dar selecționeul Mancini a anticipat că "vor urma momente foarte dificile pentru națională". Asta pentru că se viza schimbul de generații, dar și pentru că forma actuală a echipei părea să lase de dorit. Astfel, în ultimele 5 meciuri anterioare debutului în Nations League, Italia bifase o singură victorie (două egaluri, două înfrângeri), în trei dintre aceste dispute nereușind nici măcar să marcheze. Dar, în cele 3 partide jucate luna aceasta, Mancini a reușit să își capaciteze la maximum elevii, iar Italia ocupă în prezent un nesperat loc 1 în grupă, fiind neînvinsă.

De partea cealaltă, Germania mai degrabă a dezamăgit în cele 3 meciuri jucate în Liga Națiunilor, dar trebuie spus că și-a egalat seria realizată între septembrie 2019 şi noiembrie 2020, când "Die Mannschaft" de asemenea nu a pierdut. Nemții sunt neînvinși deja de 12 partide, perioadă în care s-au impus de 8 ori și au atu-ul că nu au mai pierdut în fața Italiei de fix 10 ani. De atunci, au avut loc 5 întâlniri directe între cele două super-forțe ale Europei, perioadă în care au jucat inclusiv un sfert de finală, la Euro 2016 (câștigat de Germania, la penaltyuri).

Cu un parcurs aproape perfect în preliminariile pentru Mondial (9 victorii și o înfrângere), Germania spera să câștige pentru prima oară grupa de Liga Națiunilor, după e în precedentele ediții au terminat pe 3 și, respectiv, 2. Trebuie spus, însă, că nemţii au reuşit într-un singur meci în cele două ediții de UNL să nu primească gol (un 0-0 cu Franţa, tocmai în 2018). 

Ne așteaptă o partidă extrem de echilibrată marți, la Monchengladbach. Dacă la începutul lunii am fi văzut o mare favorită, în persoana Germaniei, între timp lucrurile s-au schimbat fundamental. Italia a prins curaj de la un meci la altul și a arătat că are un potențial uriaș, deși mulți anunțau începutul unei perioade de secetă. În schimb, Germania, chiar dacă nu a pierdut, a arătat în multe momente că are mari probleme la nivelul relațiilor de joc. În destule momente, nemții ne arată că au prea multe individualități, dar nu reușesc să impresioneze ca echipă.

În consecință, vom merge pe un pariu de tipul "X" pauză sau final pentru disputa de marți, echilibrul fiind din punctul nostru de vedere unul evident în disputa de pe Borussia-Park. În tur, disputa dintre cele două s-a terminat 1-1, iar acum confruntarea are șanse să se îndrepte tot spre un rezultat de egalitate. Cota oferită de Superbet pentru un astfel de pariu e destul de motivantă - 1,85.

Legalbet.ro vă oferă zilnic ponturi si bilete care au cote interesante, atent studiate, de la cele mai bune case de pariuri licențiate în România. Înainte de a folosi sugestiile noastre, nu uitați să treceți prin filtrul gândirii voastre partidele și, mai important, nu mizați niciodată pe banii pe care nu vi-i permiteți să îi pierdeți.