Germania - Anglia, ponturi la pariuri Liga Națiunilor
Se anunță o bătălie extrem de echilibrată, în care nemții pleacă ușor favoriți, dar cu siguranță formația lui Southgate are atuurile sale pentru a realiza un rezultat mare pe Wembley.
Germania - Anglia, unul din "clasicele" Europei
Vorbim de o rivalitate veche de 92 de ani, prima dispută directă între Germania și Anglia având loc, oficial, în 1930. Atunci, într-un meci amical, desfășurat pe tărâm german, cele două formații terminau la egalitate, scor 3-3.
Timp de 36 de ani, cele două reprezentative s-au întâlnit de alte 7 ori și, destul de curios, "Cei 3 Lei" s-au impus pe linie. Inclusiv în finala Mondialului din 1966, partidă ce a consemnat primul moment de adversitate între cele două națiuni, în plan fotbalistic. Pe Wembley, Anglia s-a impus cu 4-2, grație triplei Geoff Hurst, fotbalist care a rămas până astăzi singurul care a reușit o triplă într-un ultim act de Campionat Mondial. Totuși, trebuie spus că acel succes britanic a fost unul cu cântec, în contextul în care nici până azi nimeni nu știe cu certitudine dacă balonul trimis de fostul vârf al lui West Ham a trecut linia porții. Nici măcar arbitrul Gottfried Dienst nu a știut ce să facă, așa că l-a consultat pe asistentul
Tofiq Bahramov, care i-a transmis că, din punctul lui de vedere, a fost gol valabil. Acea reușită a rămas în istorie drept "Golul fantomă" sau "Golul Wembley", germanii fiind convinși că, dacă finala CM nu s-ar fi jucat în Anglia, nimeni nu l-ar fi validat.
Ulterior, Germania a recuperat puternic la capitolul "directe", administrânu-i Angliei și una dintre cele mai dureroase înfrângeri din istorie: la penaltyuri, în semifinala Mondialului din 1990, pe care "Die Mannschaft" avea să îl și câștige. În anii '90, Gary Lineker, fostul jucător legendar al Angliei, a dat o declarație care a rămas în istorie și care spune totul despre ce au devenit "panzerele" în epoca modernă. "Fotbalul e un joc simplu, în care 22 de băieți aleargă după o minge timp de 90 de minute și, la final, Germania câștigă întotdeauna", a spus fostul mare atacant englez.
Germania și Anglia s-au întâlnit până în prezent de 33 de ori și, ca un fapt extrem de curios pentru un duel în care victoriile au fost împărțite aproape în mod egal de cele două combatante (15-14 pentru nemți), s-au înregistat doar 4 remize.
Anglia i-a administrat Germaniei cea mai dură înfrângere din istorie pe teren propriu
În statistica neoficială, există mai multe meciuri disputate înainte de 1930 în care Germania și Anglia s-au întâlnit, doar că formațiile aliniate de nemți nu evoluau sub egida Federeției Germane de Fotbal și, ca atare, nu sunt luate în calcul la "directe". Totuși, trebuie spus că în 1909, la Oxford, Anglia a trecut cu 9-0 de o reprezentativă a Germaniei.
Nemții au devenit între timp una dintre cele mai de succes națiuni din lume, câștigând de 4 ori Mondialul, însă acest lucru nu i-a scutit de câteva înfrângeri usturătoare. Așa s-a întâmplat cu Spania, în 2020, când băieții lui Low s-au întors cu un 0-6 neverosimil de la Sevilla. Dar cea mai dură înfrângere pe teren propriu rămâne împotriva Angliei, în 2001. Într-o partidă contând pentru calificarea la Mondialul din 2002 (unde Germania a ajuns până în finală, pierdută cu Brazilia), formația lui Sven Goran Eriksson reducea Olympiastadion din Munchen la tăcere: 5-1 pentru englezi, după un meci magic al lui Michael Owen, care a semnat o triplă.
Germania - Anglia | Cum se prezintă azi cele două naționale
Băieții lui Hansi Flick au debutat în actuala ediție de Liga Națiunilor cu Italia, în deplasare, scor 1-1. Nemții plecau mari favoriți, în contextul în care Campioana Europeană e în reconstrucție totală după necalificarea la Mondial, în primul "11" Mancini păstrând foarte puțini jucători dintre cei care se impuneau anul trecut la Euro.
Chiar și așa, nemții nu au convins, obținând un singur punct, dar măcar și-au continuat seria de invincibilitate, ajungând acum la 10 partide la rând fără înfrângere. Ultimul eșec a venit tocmai la turneul final de la Euro 2020, desfășurat anul trecut.
Die Mannschaft visează la titlul mondial și cu siguranță câștigarea grupei le-ar da un boost de moral excelent jucătorilor, care probabil au pierdut mult din încredere în ultimii doi ani de UEFA Nations League. Aproape incredibil, în precedentele două ediții ale competiției, Germania a reușit să câștige doar două din cele 11 meciuri jucate. E adevărat, fiind în grupa A valorică nemții au întâlnit doar forțe ale Europei, dar, chiar și așa, raportul victorii/meciuri e unul extrem de scăzut.
Anglia a experimentat la Budapesta
Finalistă a Euro, Anglia vine după o partidă rușinoasă, la Budapesta, scor 1-0 pentru gazde. Meciul s-a jucat în condiții speciale: din cauza ultrașilor maghiari care și-au făcut de cap la meciurile anterioare, pe stadion au avut voie doar copii. Au fost însă 30.000 de puști care au fluierat și huiduit momentul de îngenunchiere pentru "Black Lives Matter", iar acea atitudine total neașteptată și nepotrivită a părut să îi deconcentreze total pe oaspeți.
La înfrângere a contribuit și faptul că Gareth Southgate a încercat câteva experimente în primul "11", dar impresia generală a fost că "The Three Lions" sunt mult sub ceea ce au arătat în ultimii ani. Trebuie spus că partida din țara vecină a pus capăt unei perioade de 14 meciuri la rând în care Anglia a marcat, astfel că mai mult ca sigur Kane&Co vor dori să se răzbune pe marea rivală, Germania.
Germania - Anglia | Probleme de lot și formații probabile
Germania nu are vreun accidentat după duelul cu squadra azzurra, iar Marco Reus, care a absentat, are o șansă bună să se recupereze. Karim Adeyemi, puștiul minune adus de Dortmund pentru a-l înlocui pe Haaland, speră că va primi minute contra Angliei, cum la un loc în primul "11" vor visa și Ilkay Gundogan și Kai Havertz. Cei doi pot fi cu adevărat "armele secrete" ale lui Flick, în contextul în care joacă în Premier League și cunosc bine de tot naționala Angliei.
Oaspeții de sâmbătă au un lot complet, cu jucători apropiați valoric pe fiecare post, dar dacă ar fi să alegem un singur jucător care să poată face diferența acela ar fi Thomas Muller. Cu 43 de goluri pentru națională, mijlocașul ofensiv al lui Bayern e golgheterul din lotul actual, iar la talia de goluri se adaugă cele 3 sezoane la rând în care a reușit cel puțin 18 pase decisive pentru bavarezi.
Primul "11" probabil al Germaniei:
- Neuer - Kehrer, Sule, Rudiger, Raum - Gundogan, Kimmich - Gnabry, Muller, Musiala - Havertz
În ceea ce o privește pe Anglia, James Justin a avut un debut la națională de uitat, contra Ungariei. Pe lângă prestația slabă, apărătorul lateral al lui Leicester s-a și accidentat, astfel că a fost schimbat încă de la pauză de către Southgate. Selecționerul nu se va putea baza, foarte probabil, nici pe fundașii centrali Fikayo Tomori și Marc Guehi, în timp ce Phil Foden e într-o cursă contra-cronometru pentru a se recupera după COVID-19.
Cel mai important jucător al Angliei e fără doar și poate Harry Kane, căpitanul naționalei și omul care va deveni, fără îndoială, cel mai bun marcator din istoria primei reprezentative. El a reușit deja 49 de goluri în 68 de selecții, fiind la doar 4 goluri distanță de golgheterul all-time pentru "Cei Trei Lei", Wayne Rooney (53).
Primul "11" probabil al Angliei:
- Pickford - James, Stones, Maguire - Alexander-Arnold, Rice, Phillips, Saka - Sterling, Kane, Grealish
Germania - Anglia | Date statistice și ponturi la pariuri
Germania s-a descurcat perfect pe teren propriu în ultima perioadă, având o medie de 4,75 goluri marcate/meci în ultimele 4 dispute jucate acasă. Nemții au șansa să bifeze al 5-lea succes la rând pe teren propriu pentru prima oară din 2017 până în prezent și cu siguranță nu exista un duel mai motivant decât cel cu Anglia.
Dacă formația lui Flick e extrem de ofensivă, Southgate a propus de când a sosit la naționala Angliei un "fotbal-procentaj", în care rezultatul e mult mai important decât aspectul estetic al jocului. Astfel, deși are la dispoziție fotbaliști world-class, Anglia de multe ori face un joc de așteptare, bazându-se mult pe contra-atac și pe fructificarea spațiilor lăsate libere de adversari. În 4 din ultimele 5 meciuri din Liga Națiunilor am asistat la meciuri de under 2,5 goluri în disputele Angliei, deși în preliminariile pentru Mondial, în fața unor adversari mult mai slabi, băieții lui Southgate au făcut spectacol (5-0 cu Albania și Andorra și 10-0 cu San Marino).
Ne așteaptă un meci foarte tacticizat, Southgate obișnuindu-ne cu o astfel de strategie când întâlnește echipe apropiate din punct de vedere valoric. Chiar dacă pe teren vor fi jucători de clasă mondială, e probabil să nu asistăm la multe goluri, dar nu vom miza pe asta la pariuri. Credem că diferențele dintre cele două naționale sunt extrem de fine, astfel că un pariu de tipul "Pauză sau final X" are șanse mari să iasă. Iar Superbet oferă o cotă excelentă pentru o astfel de alegere: 1,7.
Legalbet.ro vă oferă zilnic ponturi si bilete care au cote interesante, atent studiate, de la cele mai bune case de pariuri licențiate în România. Înainte de a folosi sugestiile noastre, nu uitați să treceți prin filtrul gândirii voastre partidele și, mai important, nu mizați niciodată pe banii pe care nu vi-i permiteți să îi pierdeți.