Geniul lui Da Vinci si sloturile de casino online

Leonardo da Vinci s-a nascut la data de 15 aprilie 1452 si a trait pana în 2 mai 1519. El a fost un geniu creator si un spirit inventiv care si-a pus amprenta asupra epocii. Inventiile sale si picturile sale servesc si acum drept exponate in cele mai mari muzee din intreaga lume.

Cine a fost Leonardo da Vinci

Muzician, inventator, anatomist, inginer, geolog, sculptor, pictor, arhitect, Leonardo da Vinci este considerat unul dintre cele mai de seama genii din istoria omenii si este recunoscut la nivel mondial tocmai datorita operelor sale. Leonardo si ser Piero da Vinci s-a nascut pe data de 15 aprilie 1452 dupa calendarul pe stil vechi sau pe 24 aprilie daca ne raportam la calendarul pe stil nou, in orasul Vinci din Toscana, Italia, pe valea inferioara a raului Arno. Considerat fiu nelegitim al lui Messer Piero Frusino di Antonio da Vinci si al Caterinei, se spune despre mama lui ca in realitate ar fi fost o sclava araba crestinata sub numele Caterina. A mai avut alti sapte frati cu care s-a certat din cauza impartirii averii tatalui lor.

Inventiile lui Leonardo da Vinci

Primul sau contact cu aceasta lume artistica a avut loc la varsta de 14 ani, atunci cand a devenit ucenicul artistului Andrea di Cione, cunoscut si sub numele de Verrocchio. Acesta din urma detinrea un atelier recunoscut in zona Florenta, el fiind mentorul si altor artisti deveniti celebri printre care si Botticelli sau Domenico Ghirandaio. In atelierul din Florenta, da Vinci a inceput sa lucreze intens si ani la rand a deprins tehnicile picturii, desenului si a deprins cunostintele de baza necesare unui artis la inceput de drum. Dupa sase ani de munca a reusit sa se califice maestru si a fost admis in Ghilda St. Luca.

Prima comanda primita de Leonardo da Vinci in calitate de artist independent a venit in anul 1478. In luna ianuariei s-a cerut sa picteze bucati din altarul Capelei Sf. Bernard din Palazzo Vecchio, urmand ca dupa cativa ani sa picteze "Adoratia magilor".

Prima opera cu adevarat interesanta ramane Portretul Lisei Gherardini, sotia lui Francesco del Ciocondo, cunoscut publicului larg drept portretul Mona Lisa si este cel mai cunoscut portret realizat vreodata si care din anul 1797 se afla la Muzeul Luvru. Bitezul lui Hristor, Buna Vestire, Madona Beois, Madona cu garoafa sunt doar alte cateva picturi ale artistului italian. O alta opera interesanta a lui da Vinci este desenul Omului Vitruvian.

Filme si jocuri inspirate din creatiile lui da Vinci

Datorita geniului sau, Leonardo da Vinci a inspirat lumea si datorita geniului sau a fost un exemplu pentru foarte multe persoane. Au fost scrise carti, iar una de real succes este "Codul lui da Vinci" a lui Dan Brown.

Acest roman a stat la baza filmului cu acelasi nume, care a fost lansat in fata de 19 mai 2006 si care a fost regizat de Ron Howard. Cu Tom Hanks in rolul principal, filmul a fost turnat si la Muzeul Luvru care a permis utilizarea locatiilor sale, fiind si locul unde sunt cateva opere ale celebrului artist italian din perioada Renasterii.

Totodata, tocmai datorita faptului ca a inspirat lumea, din 18 septembrie 2017 a fost lansat si jocul de pacanele online Da Vinci's Vault al furnizorului Playtech. Este un slot ale caror simboluri specifice temei sunt opere cunoscute ale artistului si care ofera castiguri ce ajung pana la 1.000.000 X miza.

Orice slot ai juca, ai grija sa mizezi doar sumele de bani pe care ti le permiti sa le pierzi.