Finala Fed Cup va avea loc in acest weekend intre Australia si Franta

Australia si Franta se vor duela in weekend pentru titlul de campioana a Fed Cup, niciuna neavand vreun titlu in istoria recenta.

Meciurile vor avea loc sambata si duminica dimineata, incepand cu ora 05:00. Frantuzoaicele au disputat ultima finala a Fed Cup in 2016, ultim act pierdut in fata Cehiei in meci decisiv. In total Franta a castigat Fed Cup in doua randuri, ultima oara in 2003. De partea cealalta, Australia are 7 titluri, ultimul venind insa in 1974. In urmatorii 6 ani australiencele au disputat tot atatea finale, toate pierdute. In 1993 a disputat Australia ultima sa finala Fed Cup.

Traseul celor doua pana in finala

In sferturile de finala, Australia s-a impus in fata SUA, cap de serie numarul 2, cu scorul de 3-2. Punctul decisiv a fost adus de dublul Barty/Hon. In semifinale australiencele s-au impus la fel de greu in fata bieloruselor. Dublul Barty/Stosur au adus punctul decisiv. De specificat ca Barty a castigat toate meciurile in care a jucat atat in sferturi, cat si in semifinale.

De cealalta parte, Franta s-a impus in sferturi contra Belgiei, scor 3-1. In semifinale o intalnea pe Romania, cea care o invingea in sferturi pe Cehia, castigatoare a 6 din ultimele 8 editii de Fed Cup. Dublul Halep/Niculescu a castigat primul set, pierzandu-le pe urmatoarele doua. Astfel, Franta s-a impus cu scorul de 3-2.

Mladenovic va deschide finala

Suprafata pe care se va disputa acest duel Australia vs Franta in finala Fed Cup este hard, in aer liber (outdoor). In primul meci Alja Tomjlanovic o va infrunta pe Kristina Mladenovic. Dupa aceasta partida, liderul mondial Ashleigh Barty o va infrunta pe Caroline Garcia. Duminica, favorita gazdelor, Ashleigh Barty, va deschide ziua, ea urmand a juca impotriva lui Mladenovic, numarul 40 in clasamentul WTA. Apoi Tomljanovic, numarul 51 in clasament, se va duela cu Garcia, clasata pe 45. Daca va mai fi cazul, ultimul meci va fi cel de dublu, intre Barty/Stosur, clasate pe 19 si 12, SI Mladenovic/Garcia, clasate pe 2 si 247.

Meciuri directe intre jucatoare

Adversare in primul meci, Tomljanovic si Mladenovic s-au mai intalnit de doua ori in meciuri oficiale, ambele intalniri avand loc in 2014. De fiecare data s-a impus australianca, o data pe zgura, o data pe hard. Barty si Caroline Garcia s-au intalnit de 3 ori, de fiecare data pe hard outdoor. Actualul lider mondial s-a impus in 2018 si 2019, in vreme ce frantuzoaica a castigat in 2017.

Mladenovic si Barty s-au intalnit de doua ori in ultimii doi ani, niciodata insa pe hard. Cele doua si-au impartit victoriile, ambele in doua seturi, cu aceleasi scoruri. In schimb, Tomljanovic si Garcia nu s-au mai intalnit niciodata.

Meciuri directe intre echipe

Australia si Franta s-au duelat de 6 ori pana acum, australiencele invingand in 5 randuri. Ultima intalnire directa a avut loc in 2000, castigata find de Franta, in sala. Cele doua nu s-au intalnit niciodata pe hard outdoor. 

Australia porneste favorita la pariuri

La casa de pariuri Betano gasesti peste 100 pariuri pentru fiecare din cele doua meciuri de sambata. Daca liderul Barty pleaca favorita in a doua partida, prima este una echilibrata, cu Mladenovic usor favorita. In ceea ce priveste natiunea castigatoare, Betano o vede cu prima sansa pe Australia, careia ii ofera cota 1.55 la victorie. Cel mai previzibil scor, conform Betano, este 3-2 pentru australience, cotat cu 3.5. Cel mai putin probabil scor este 3-0 pentru Franta, scor cotat cu 8.00.

 Pariaza pe echipa care crezi ca va ridica trofeul deasupra capului