Finala Euro 2016: Franta sau Portugalia?

Predicitiile majoritatii expertilor se pare ca s-au adeverit. Francezii, favoriti inainte de debutul turneului, au reusit sa ajunga in finala, iar acum, doar Cristiano Ronaldo si echipa Portugaliei le mai sta in cale. Dar va reusi aceasta echipa a Frantei sa repete performantele celor din 1984 si 2000?

 

Uitandu-ne la parcursul Frantei, nu putem decat sa tragem concluzia ca elevii lui Didier Deschamps au devenit din ce in ce mai buni, invatand din greselile comise pe parcurs. Influenta antrenorului nu trebuie ignorata aici. Probabil ca meciul cu Irlanda a fost cel in care Deschamps si-a dat seama ca pozitionarea centrala a lui Griezmann este ideala pentru jucatorii lui. Rezultatele s-au vazut atat in partida cu irlandezii, cat si in cea cu islandezii.

 

Mai mult decat atat. atacantul a reusit sa profite de o greseala colosala in apararea Germaniei pentru a inscrie cel de-al doilea gol al Frantei in semifinale. Aceasta nu este afectat de accidentari, iar Deschamps are inca o data la dispozitie cel mai bun lot. 


De cealalta parte, pentru Portugalia, aceasta este ocazia de a se revansa pentru dezastrul din 2004, atunci cand au pierdut finala de pe teren propriu in fata Greciei. Cu un joc care nu a impresionat pe nimeni, portughezii au reusit sa castige prima lor partida in 90 de minute abia in semifinale. In prezent, Ronaldo si Ricardo Carvalho sunt singurii jucatori care au fost prezenti si in finala de la Euro 2004.

 

Cristiano Ronaldo este starul echipei, insa pe parcursul turneului a avut parte de un ajutor important din partea coechipierilor sai. De asemenea, antrenorul Fernando Santos a reusit sa creeze, in mod caracteristic, o echipa greu de invins, care incaseaza rar goluri de la adversarii sai. Exceptia de la regula au fost ungurii, care au reusit sa inscrie de 3 ori in poarta lui Rui Patricio.

 

Pariere

 

Daca este un lucru pe care l-am invatat la acest turneu, acela este ca nu merita sa pariezi pe un rezultat final in meciurile Portugaliei. Prin urmare, va recomand un pariu pe faptul ca Griezmann va marca (cota de 2.55 la Unibet). Iar in cazul in care va doriti, totusi sa mizati pe victoria unei echipe, casa de pariuri i-a acordat Frantei o cota de 2.12.