Favorita principala a fost eliminata in faza grupelor la Cupa Africii

Aseara  s-a incheiat faza grupelor la Cupa Africii, competitie la care, in general, favoritele nu prea confirma.
 
Este si cazul acestei editii, cand Coasta de Fildes, castigatoarea editiei trecute si favorita principala a competitiei, nu a reusit nici macar sa treaca de grupe. Ivorienii au terminat pe pozitia a treia, adversare fiind Republica Democrata Congo, Maroc si Togo. In primele doua partide Coasta de Fildes a remizat cu Togo si Republica Democrata Congo, pentru ca in ultima sa fie invinsa cu 0-1 de Maroc. Astfel, favorita principala a fost eliminata in faza grupelor la Cupa Africii, din grupa C mergand in sferturi Republica Democrata Congo si Maroc.
 
In afara de cele doua, formatiile calificate in sferturile de finala sunt Burkina Faso, Camerun, Senegal, Tunisia, Egipt si Ghana. De specificat ca niciuna din cele 4 echipe care au castigat grupa nu a acumulat maximum de puncte. Dintre cele 8 echipe calificate, cele mai multe goluri au fost inscrise de Senegal, Tunisia si Republica Democrata Congo, iar cele mai putine de Egipt si Ghana.
 
 
Sferturile de finala se vor desfasura pe 28 si 29 ianuarie, semifinalele pe 1 si 2 februarie, finala mica pe 4 februarie, iar finala mare pe 5 februarie. Astfel, primul sfert de finala va avea loc pe 28 ianuarie la ora 18:00 intre Burkina Faso si Tunisia. Al doilea sfert va incepe la 21:00 intre Senegal si Camerun. Primul meci de duminica se va desfasura incepand cu ora 18:00 intre Republica Democrata Congo si Ghana, iar ultimul sfert de finala va avea loc la 21:00 intre Egipt si Maroc. In prima semifinala se vor duela castigatoarele primului si ultimului sfert, iar in cea de-a doua cele din al doilea si al treilea sfert.
 

Cine a devenit favorita la castigarea Cupei Africii?


Casa de pariuri Winmasters (click aici pentru recenzie) dispune de o oferta destul de bogata in vederea sferturilor de finala din Cupa Africii. Toate cele 4 partide sunt destul de echilibrate, cele 4 favorite avand cota peste 2.00, in vreme ce outsiderele nu au cota sub 4.00. In ceea ce priveste pariurile antepost, cum favorita principala a fost eliminata in faza grupelor la Cupa Africii, prima sansa la castigarea competitiei o are Senegal, cotata cu 3.1. O urmeaza Ghana (6.5), Egipt si Tunisia, ambele avand cota 7.5, Maroc (9.5), Camerun (10.0), Republica Democrata Congo (13.0) si Burkina Faso (17.0).
 
(theguardian)
 
In ceea ce priveste titlul de golgheter al competitiei, favorit este Kabananga, de la RD Congo (2.6), singurul jucator care pana acum a marcat de 3 ori. Il urmeaza senegalezul Sadio Mane (3.75) si tunisianul Naim Sliti (15.0). Dintre cei 3, Mane si Sliti au inscris o data din penalty.
 
Sursa feat: theguardian