EURO 2020: Surprize si dezamagiri in a treia etapa din grupa E

Grupa E este singura de la acest turneu final care nu a fost castigata de echipa favorita. Suedia a castigat grupa in prelungirile partidei cu Polonia, pe care a invins-o cu 3-2. In celalalt meci al grupei se marcau tot 5 goluri, Spania invingand Slovacia cu scorul de 5-0. Toate rezultatele, clasamentul final al grupelor, dar si meciurile din optimi le poti lectura intr-o sectiune destinata exclusiv turneului final. Tot aici vei gasi si analize pentru fiecare meci ramas de la EURO 2020 (2021).

Statistici ultima etapa grupa E EURO 2020 - Slovacia vs Spania

Spaniolii puteau deschide scorul inca din minutul 12, insa Alvaro Morata rata un penalty. A fost a doua lovitura de la “punctul cu var” ratata de Morata la acest turneu final. La finele primei jumatati de ora, portarul slovac Dubravka comitea o greseala de apreciere impardonabila, introducandu-si mingea in poarta, dupa ce aceasta revenea din bara. Scorul pauzei era stabilit de Laporte in al treilea minut de prelungire. Sarabia marca in minutul 56, pentru a duce diferenta la 3 goluri in favoarea Spaniei. In minutul 67 Ferran Torres inscria, la doar cateva secunde dupa ce intra pe teren. Scorul final era stabilit in minutul 71 printr-un alt autogol. De aceasta data, Kucka era cel care il marca. Spania prefera o asezare 4-3-3, in vreme ce antrenorul slovac trimitea in teren una tip 4-2-3-1.

Duda si Skriniar vedeau cartonasul galben de la slovaci, in vreme ce de la spanioli erau avertizati Busquets si Jordi Alba. Ibericii expediau 9 suturi pe poarta, slovacii nereusind sa expedieze vreunul. Nici la capitolul cornere Slovacia nu a existat, Spania executand 7 lovituri de colt. Spaniolii aveau o posesie de 62% in aceasta partida. 

Sarabia si Morata expediau doua suturi pe poarta. Spania completa 632 pase, fata de 299 ale slovacilor. Laporte excela la acest capitol, toate cele 92 pase expediate de spaniol gasindu-si coechipierii. Pau Torres si Eric Garcia se descurcau si ei foarte bine la capitolul pase. In schimb, Gerard Moreno si Alvaro Morata nu stateau foarte bine. De la slovaci Ondrej Duda reusea doar 3 din cele 9 pase expediate, in vreme ce Duris, celalalt atacant, completa toate cele 10 pase incercate. De remarcat ca slovacul Milan Skriniar castiga toate cele 5 dueluri aeriene in care a fost implicat. Slovacia pierdea 24 mingi in propria jumatate, fata de 11 ale Spaniei. 

Statistici ultima etapa grupa E EURO 2020 - Suedia vs Polonia

Polonezii incepeau acest meci, practic, cu handicap de un gol, Forsberg deschizand scorul pentru suedezi inca din minutul 2. Acelasi Forsberg majora diferenta in minutul 59, insa sa nu uitam ca la polonezi evolueaza Lewandowski. Starul polonez reducea din handicap doua minute mai tarziu. In minutul 65 Swierczok marca pentru polonezi, insa golul sau a fost anulat dupa vizionarea VAR, pe motiv de offside. Pana la urma, Polonia egala prin Lewandowski, in minutul 84. Polonezilor le trebuia victoria pentru a se califica, lasand astfel spatii mari in aparare. De unul dintre aceste spatii profita Claesson, care marca golul victoriei suedezilor in al patrulea minut de prelungire. Suedia mergea pe clasica formula 4-4-2, in vreme ce polonezii preferau o asezare 3-4-1-2.

Polonezii expediau 6 suturi pe poarta in aceasta partida, fata de 4 ale suedezilor. Polonia domina si la cornere, executand 10, iar suedezii 6. De altfel, echipa antrenata de Paulo Sousa domina la toate capitolele importante. De la suedezi vedea cartonasul galben Danielson, iar de la polonezi Krychowiak si Glik.

Polonezul Lewandowski expedia 3 suturi pe poarta, iar Zielinski doua suturi pe poarta. De la suedezi Forsberg expedia doua suturi pe poarta, transformandu-le pe ambele in gol. Polonezii completau 499 pase, iar suedezii doar 199. Niciuna dintre echipe nu avea o acuratete a paselor de invidiat, din acest punct de vedere meciul fiind cel mai slab de la turneul final. Dintre cei care jucau minim o repriza niciunul nu a avut o acuratete a paselor peste 90%. Cel mai slab la aceest capitol din tabara polonezilor a fot Puchachz, iar din cea a suedezilor Quaison. Trebuie sa-l remarcam pe Lindelof, care avea un procentaj excelent la duelurile aeriene, suedezul castigand 15 astfel de dueluri.