EURO 2020: Surprize si dezamagiri in a treia etapa din grupa C

Multa lume anticipa un rezultat de egalitate pe Arena Nationala intre Ucraina si Austria, rezultat care ar fi calificat ambele echipe in optimi. Austriecii s-au impus insa cu 1-0, iar ucrainienii au coborat pe pozitia a treia, avand insa sanse mari la calificare. Pentru a vedea care e situatia in ceea ce priveste echipele de pe locul 3, te invitam sa accesezi o sectiune dedicata turneului final, sectiune in care vei gasi clasamentele la zi, dar si analize, respectiv ponturi pentru fiecare meci ramas de la EURO 2020 (2021).

Statistici ultima etapa grupa C EURO 2020 - Ucraina vs Austria

Singurul gol al acestei partide era inscris de austriacul Baumgartner, in minutul 21. Austria a preferat o asezare 4-2-3-1, in vreme ce ucrainienii preferau o formula ofensiva, tip 4-3-3. Doar ca ucrainienii nu au aratat mare lucru in aceasta partida, nici macar cand erau condusi. Ucraina a expediat un singur sut pe poarta, fata de 4 ale austriecilor. De asemenea, Austria avea 9 cornere, iar Ucraina doar 4. Centralul Cuneyt Cakir nu acorda nici macar un cartonas galben. 

Totusi, Ucraina reusea mai multe pase precise decat Austria. Vorbim de 414 pase complete, fata de 402. Atacantul ucrainean Yaremchuk pasa doar de 8 ori in tot meciul, toate pasele sale gasindu-si insa coechipierii. Zabarnyi si Mikolenko, ambii din tabara ucraineana, impresionau si ei placut la capitolul pase. 

Statistici ultima etapa grupa C EURO 2020 - Macedonia vs Olanda

Memphis Depay deschidea scorul in minutul 24 si se parea ca Olanda va castiga si ea grupa cu maximum de puncte. Intr-adevar, asa a fost. Wijnaldum majora diferenta in minutul 51, tot el stabilind scorul final 7 minute mai tarziu. Macedonia trimitea in teren o asezare 4-2-3-1, pe cand Olanda prefera una tip 3-4-1-2.

Olandezii expediau 6 suturi pe poarta in aceasta partida, fata de unul singur al macedonenilor. Atat Olanda, cat si adversara aveau o bara. Batavii executau 7 cornere, iar macedonenii 5. In ceea ce priveste cartonasele galbene, Olanda nu vedea niciunul, iar Macedonia 4. De punctat ca arbitrul partidei era Istvan Kovacs.

In afara lui Wijnaldum, doua suturi pe poarta mai expediau De Ligt si Depay. Batavii trimiteau la coechipier 518 pase, iar macedonenii 366. De la macedoneni Elmas impresiona placut la capitolul pase, iar de la olandezi faceau asta Blind si De Vrij. De punctat ca Blind completa 98 pase dintr-un total de 103.