EURO 2020: Surprize placute si dezamagiri in Ucraina vs Anglia

In singurul meci de la EURO 2020 (2021) pe care Anglia nu l-a disputat pe teren propriu aceasta a avut cea mai facila misiune. Englezii se impuneau cu 4-0 in fata Ucrainei. La pauza conduceau cu 1-0, Harry Kane deschizand scorul inca din minutul 4. Maguire majora diferenta in primele secunde din cea de-a doua repriza. Kane urca scorul la 3-0 in minutul 50, pentru ca Henderson sa inchida tabela in minutul 63. Astfel, Anglia a marcat in acest meci tot atat cat a facut-o in precedentele 4. 

Sase suturi pe poarta expedia Anglia in aceasta partida, fata de cele doua ale adversarei. In schimb, ucrainienii au executat trei cornere, iar englezii doua. Curios este ca, in ciuda scorului, elevii antrenati de Gareth Southgate au avut o posesie de doar 51%. In acest duel nu s-a acordat nici macar un cartonas galben. Antrenorul Ucrainei a trimis in teren o formatie tip 5-3-2, in vreme ce Southgate opta pentru una tip 4-2-3-1. Avand in vedere aceste cifre, nu suntem atat de siguri ca Anglia va avea o misiune facila in semifinale. Intr-o sectiune de pe site dedicata exclusiv turneului final vei gasi atat o analiza in vederea acestui meci, dar si cateva ponturi.

Statistici Ucraina vs Anglia sferturi EURO 2020 - cifre jucatori

Anglia a reusit 11 driblinguri din 24 incercari, in vreme ce Ucraina a reusit 6 driblinguri din 11 incercari. Harry Kane expedia 3 suturi pe poarta in aceasta partida. Niciuna dintre echipe nu avea un procentaj de reusita al paselor sub 90%. Englezii completau 588 pase, iar ucrainienii 541. Din echipa Ucrainei Matvienko si Zabarnyi aveau un procentaj mai mare de 95% la capitolul pase. Din tabara Angliei reuseau asta Maguire si Kalvin Phillips. La polul opus, englezul Sterling si ucraineanul Yarmolenko aveau un procentaj sub 80%. Selectionata Angliei castiga 10 dueluri aeriene, iar Ucraina doar 3. Ucraina a pierdut de 16 ori balonul in propria jumatate, iar Anglia in 9 randuri.