EURO 2020: Surprize placute si dezamagiri in Suedia vs Ucraina

Ultima optime de finala avea loc intre Suedia si Ucraina, una din cele 4 care avea sa se incheie cu o remiza in timp regulamentar. Zinchenko deschidea scorul pentru ucainieni in minutul 27, Forsberg egaland in minutul 53. In repriza secunda nu s-a mai marcat, insa se lovea de 3 ori bara. In doua randuri Suedia reusea asta, iar Ucraina o singura data. Golul calificarii ucrainienilor era marcat de Dovbyk, in primul minut de prelungire al celei de-a doua reprize de extra-time. 

De punctat ca ambele bare ale suedezilor erau nimerite de Forsberg. Suedia avea 3 suturi pe poarta, iar Ucraina 4. Suedezii executau 6 cornere, iar ucrainienii doua. Din tabara Ucrainei vedeau cartonasul galben Yarmolenko si Dovbyk. De la nordici erau “ingalbeniti” Kulusevski si Forsberg, in vreme ce Danielson era eliminat direct in prima repriza de extra-time, dupa o intrare criminala. Suedezii preferau clasica asezare 4-4-2, ucrainienii fiind dispusi intr-o asezare 3-5-2. In sferturi Ucraina o va intalni pe Anglia, o sectiune speciala a site-ului oferindu-va o analiza in vederea acestui meci, impreuna cu 3 ponturi. 

Statistici Suedia vs Ucraina optimi EURO 2020 - Cifre jucatori 

Ucraineanul Zabarnyi completa fix 100 pase din 114 incercate. Alt jucator ce atingea limita de 100 pase reusite era suedezul Lindelof, cu 104 asemenea pase din cele 111 incercate. Dintre jucatorii care au evoluat cel putin o repriza, ucraineanul Shaparenko era singurul cu un procentaj de 100% al acuratetei paselor. Acesta completa toate cele 36 pase expediate. Procentaje de peste 95% la acest capitol mai avea ucraineanul Kryvtsov, respectiv eliminatul Danielson. In schimb, ucrainienii Yarmolenko, Stepanenko si Yaremchuk aveau un procentaj sub 80%. Din tabara suedezilor nu reuseau un procentaj de 80% Kulusevski, Isak, Augustinsson, Bengtsson si Krafth.

Suedezii castigau 16 dueluri aeriene, iar ucrainienii 23. De remarcat aici ucraineanul Zinchenko, acesta castigand toate cele 6 dueluri avute. De asemenea, Makarenko, un alt ucrainean, castiga toate cele 4 dueluri avute. Suedezii pierdeau de 7 ori balonul in propria jumatate, iar ucrainienii in 13 randuri.