EURO 2020: Surprize placute si dezamagiri in Franta vs Elvetia

Singura optime de finala de la EURO 2020 (2021) care a avut parte de lovituri de departajare s-a desfasurat pe Arena Nationala, intre Franta si Elvetia. In mod aparent surprinzator, Seferovic deschidea scorul pentru elvetieni la finalului primului sfert de ora. Apoi Franta marca de 3 ori. Benzema egala in minutul 57, tot el aducand Franta in avantaj doua minute mai tarziu. Cu doua minute mai devreme de marcarea primului gol al Frantei trebuie spus ca Ricardo Rodriguez rata un penalty pentru elvetieni. Diferenta era majorata in minutul 75 de Pogba. Acelasi Seferovic reducea din handicap pentru Elvetia in minutul 81. Golul egalizator era marcat in minutul 90 de catre Gavranovic. In reprizele de prelungire nu se marca, astfel ca s-a trecut la loviturile de departajare. Dupa 9 penalty-uri marcate, a venit randul lui Mbappe. Cel ce se dorea a fi speranta francezilor la acest turneu final s-a dovedit a fi calaul lor, Mbappe ratand lovitura de la 11 metri.

Franta prefera o asezare tip 3-5-2, pe cand elvetienii preferau clasicul 4-4-2. Opt suturi pe poarta expediau francezii, fata de 5 ale elvetienilor. De notat ca francezii aveau si un sut in bara. Tot 8-5 in favoarea francezilor era si raportul loviturlor de la colt. Varane, Kingsley Coman si Pavard vedeau cartonasul galben pentru francezi, de la elvetieni fiind avertizati Elvedi, Ricardo Rodriguez, Xhaka si Akanji. 

Daca va trece de Spania, Elvetia va avea un adversar poate chiar mai dificil in semifinale. Pentru a descoperi din ce duel va veni potentialul adversar al Elvetiei din semifinale te invitam sa arunci un ochi peste sectiunea speciala din acest site destinata exclusiv turneului final. Tot aici vei putea consulta si cateva ponturi pentru fiecare meci ramas.

Statistici Franta vs Elvetia optimi EURO 2020 - Cifre jucatori 

Franta a driblat cu succes de 29 ori din 47 incercari, in vreme ce elvetienii au reusit jumatate din cele 30 driblinguri incercate. Karim Benzema si Kingsley Coman expediau doua suturi pe poarta din tabara francezilor, de la elvetieni reusind asta Seferovic. Formatia antrenata de Didier Deschamps completa 600 pase, fata de cele 475 ale elvetienilor. Kante si Lenglet erau francezii care aveau un procentaj de reusita al paselor mai mare de 95%. De la elvetieni asta reusea Akanji. 

In schimb, elvetienii Seferovic, Embolo, Mbabu, Gavranovic, Vargas si Fassnacht aveau un procentaj de reusita sub 80%. De la francezi, asta se intampla cu Kingsley Coman. Franta castiga 25 dueluri la cap, fata de 19 ale Elvetiei. Ambele formatii pierdeau de 13 ori balonul in propria jumatate.