EURO 2020: Surprize placute si dezamagiri in Croatia vs Spania

Ziua a treia a optimilor de finala a inceput cu un meci foarte spectaculos, in care am vazut opt goluri. Sase dintre ele erau marcate in timp regulamentar, iar doua in extra-tiime. Dupa cum va puteti inchipui, la finalul celor 90 minute scorul a fost 3-3. Spaniolul Pedri marca in proprie poarta, deschizand scorul in minutul 20. Pablo Sarabia egala in minutul 38, pentru ca formatia antrenata de Luis Enrique sa treaca in avantaj in minutul 57. Cezar Azpilicueta era cel care inscria. Ibericii majorau diferenta in minutul 77, Ferran Torres fiind autorul golului. Venea minutul 85, cand Orsic reducea din handicap. Golul egalizator il marca Pasalic, in al doilea minut de prelungire. Se intra in extra-time, unde spaniolii punctau de doua ori in prima repriza. Alvaro Morata marca in minutul 100, trei minute mai tarziu venind si golul lui Oyarzabal.

Ambele formatii preferau o asezare tip 4-1-4-1. Spaniolii au avut 10 suturi pe poarta, fata de cele 6 ale croatilor. De punctat ca Spania avea si o bara. Dintre cele 16 suturi pe poarta, 5 veneau in extra-time. Ibericii executau 8 cornere, fata de unul singur avut de croati. Singura lovitura de colt a croatilor venea in extra-time. Din tabara Croatiei vedeau cartonasul galben Brozovic si Caleta-Car, de la spanioli nefiind avertizat nimeni. In sferturi Spania va intalni Elvetia, partida analizata intr-o sectiune dedicata exclusiv turneului final. Tot acolo vei putea consulta si cateva ponturi in vederea acestui duel.

Statistici Croatia vs Spania optimi EURO 2020 - Cifre jucatori

De la croati Kramaric expedia doua suturi pe poarta, de la spanioli facand asta Azpilicueta si Oyarzabal. Morata expedia chiar 3 suturi pe poarta. Nu mai putin de 832 pase completau ibericii, ceva mai mult decat dublu fata de croati, care completau 415. Dintre cei ce evoluau cel putin o repriza, o eficacitate mai mare de 95% la capitolul pase aveau croatul Vida si spanolul Eric Garcia. Un procentaj foarte apropiat de 95% gaseam la croatul Kramaric, respectiv la ibericii Laporte si Pau Torres. La polul opus, croatii Juranovic, Rebic, Orsic si Brekalo aveau un procentaj al paselor sub 80%, la spanioli Ferran Torres si Dani Carvajal avand un procentaj modest. 

Spania castiga 22 dueluri aeriene, 9 mai multe decat adversara. Croatii reuseau 21 driblinguri, fata de cele 17 ale spaniolilor. Croatii pierdeau de 21 ori balonul in propria jumatate, iar ibericii in 14 randuri.