EURO 2020: Surprize placute si dezamagiri in Cehia vs Danemarca

Partida dintre Cehia si Danemarca nu a fost una chiar modesta, cum se astepta majoritatea inainte de debutul sferturilor. Danezii au invins cu scorul de 2-1, la pauza conducand deja cu 2-0. Delaney deschidea scorul in minutul 5, Dolberg majorand diferenta in minutul 42. Pentru cehi reducea din diferenta in minutul 49 Patrik Schick. Astfel, Schick a marcat 5 din cele 6 goluri ale Cehiei de la acest turneu final.

Danemarca expedia 7 suturi pe poarta in aceasta partida, iar Cehia 5. In schimb, cehii conduceau la cornere, executand nu mai putin de 9. Nici danezii nu stateu rau, cu 7 lovituri de colt executate. Cehii Krmencik si Kalas erau singurii ce primeau cartonas galben si asta in finalul partidei. Am asistat la o partida placuta ochiului, iar daca daneziii vor juca la fel si in semifinale, ar putea chiar sa aiba sanse la calificarea in ultimul act. Analiza acestui meci, insa si cateva ponturi, veti descoperi intr-o sectiune dedicata exclusiv turneului final.  

Statistici Cehia vs Danemarca sferturi EURO 2020 - cifre jucatori

Cehia a preferat o asezare 4-2-3-1, in vreme ce asezarea danezilor a fost una tip 3-4-3. De la cehi Tomas Holes era cel ce expedia doua suturi pe poarta. Din tabara danezilor reuseau asta Damsgaard si Yussuf Poulsen. Formatia ceha se descurca mai bine la capitolul pase, avand un procentaj de reusita de 84%, fata de 80% al danezilor. Elevii antrenati de Silhavy completau 415 pase, iar cei antrenati de Hjulmand 329 pase. Dintre cei care jucau cel putin o repriza, doar danezul Maehle obtinea un procentaj de reusita al paselor de peste 90%. La polul opus, cehii Coufal, Schick, Sevcik si Masopust aveau un procentaj de reusita sub 80%. De la danezi pateau asta Vestergaard, Christensen, Larsen si Damsgaard.

Danemarca se impunea in 37 dueluri aeriene, fata de 28 ale Cehiei. Danezul Delaney impresiona placut la acest capitol, castigand 9 din 10 dueluri aeriene. O impresie placuta a lasat si danezul Vestergaard, care avea un procentaj de reusita de peste 70% dintre cele 11 dueluri aeriene. Cehii pierdeau 13 baloane in propria jumatate de teren, iar danezii 15.