EURO 2020: Surprize placute si dezamagiri in Belgia vs Potugalia

Prima infruntare dn optimile EURO 2020 (2021) a unor echipe cu nume s-a soldat cu eliminarea campioanei europene. Diferenta a fost facuta in minutul 42, de sutul fabulos al belgianului Thorgan Hazard. In rest insa, belgienii nu au impresionat, fiind greu de crezut ca vor trece de urmatoarea adversara daca vor juca precum au facut-o cu lusitanii. O sectiune speciala a site-ului nostru prezinta programul sferturilor de finala, insa si analize pentru aceste meciuri, insotite de pronosticuri.

Belgienii au preferat o asezare 3-4-2-1, pe cand Fernando Santos a trimis in teren o asezare tip 4-1-4-1. De la nationala Belgiei vedeau cartonas galben Vermaelen si Alderweireld, din tabara lusitanilor fiind “ingalbeniti” Palhinha, Dalot si Pepe. Reusita lui Hazard a fost singurul sut pe poarta avut de Belgia. De partea cealalta, Portugalia a expediat 5 suturi pe poarta, avand si o bara. De asemenea, lusitanii au executat 3 cornere, belgienii neputand sa obtina niciunul. 

Statistici Belgia vs Portugalia optimi EURO 2020 - cifre jucatori

Cristiano Ronaldo expedia doua suturi pe poarta in aceasta partida. Portughezii completau 558 pase, avand un procentaj de reusita de 90%. De cealalta parte, procentajul de reusita al belgienilor era de 84%, acestia completand 385 pase. Axel Witsel statea foarte bine la acest capitol, completand 50 din cele 51 pase incercate. Un pocentaj de reusita de 95% la capitolul pase, dintre cei care jucau cel putin o repriza, il mai obtinea belgianul Eden Hazard. In schimb, Thomas Meunier dezamagea la acest capitol, mijlocasul belgian gresind nu mai putin de 16 pase din cele 48 transmise. Nici Lukaku nu statea mai bine, acesta gresind 6 din cele 17 pase. La portughezi nu era nimeni cu un procentaj al paselor sub 80%. 

Belgienii castigau 20 dueluri aeriene, fata de 13 ale adversarilor. Portughezul Pepe nu castiga niciunul dintre cele 4 dueluri in care era implicat. Un alt lusitan, Ruben Dias, castiga doar 1 din cele 5 dueluri aeriene in care a fost implicat. Belgia pierdea de 20 ori balonul in propria jumatate de teren, iar Portugalia de 12 ori.