EURO 2020: Surprize placute si dezamagiri in Anglia vs Germania

Probabil cel mai asteptat meci din faza optimilor de la EURO 2020 s-a disputat intre Anglia si Germania. In prima repriza nu am avut parte de un spectacol grandios, meciul animandu-se pe final. Tot atunci se marcau si cele doua goluri. Sterling deschidea scorul cu un sfert de ora inainte de final, Harry Kane majorand diferenta in minutul 86. Englezii au, astfel, un culoar facil spre finala, dupa cum putem observa si in sectiunea de pe site destinata exclusiv turneului final. Tot aici veti putea consulta si cateva ponturi pentru fiecare meci ramas de la EURO 2020 (2021). Ar fi abia primul Campionat European castigat de Anglia, care nu a mai pasit nici macar intr-o finala de EURO.

Declan Rice, Kalvin Phillips si Harry Maguire vedeau cartonasul galben de la englezi. Din tabara nemtilor erau avertizati Ginter si Gosens. Englezii expediau 4 suturi pe poarta, fata de 3 ale nemtilor. Dintre cele 7 suturi pe poarta, 6 erau expediate in cea de-a doua repriza. Fiecare dintre cele doua echipe executa trei lovituri de colt. Ambii antrenori trimiteau in teren o asezare tip 3-4-3.

Statistici Anglia vs Germania optimi EURO 2020 - Cifre jucatori

Anglia reusea 9 driblinguri din 16 incercari, iar Germania doar 3 driblinguri din 9 incercari. Sterling era singurul jucator care expedia doua suturi pe poarta. Nemtii completau 489 pase, iar englezii 409, ambele formatii avand un procentaj al paselor apropiat de 90%. 

Dintre cei ce jucau minim o repriza, John Stones era singurul jucator din tabara englezilor care reusea un procentaj al paselor mai mare de 90%. De la nemti reuseau asta Hummels, Rudiger, Gosens si Ginter. La polul opus, un procentaj mai mic de 80% il aveau englezii Harry Kane si Saka. Englezii castigau 28 dueluri aeriene, fata de 26 ale adversarei. Anglia pierdea 11 baloane in propria jumatate, iar nemtii 21.