EURO 2020: Suprize si dezamagiri in prima etapa din grupa A

In prima etapa a grupelor Italia nu a avut emotii in a o invinge pe Turcia in meciul de deschidere. In celalalt meci, Elvetia si Tara Galilor au incheiat la egalitate, iar etapa a doua a grupelor se anunta una interesanta. Mai jos vom puncta cateva date statistice ale jucatorilor care au impresionat placut, dar si ale celor care au dezamagit in prima runda. De precizat ca avem si o sectiune speciala pe site in care puteti consulta analizele tuturor meciurilor de la turneul final. 

Statistici prima etapa grupa A EURO 2020: Turcia vs Italia

Italienii au invins cu scorul de 3-0. Prima reusita era un autogol, in proprie poarta marcand Demiral, in  minutul 53. Immobile dubla avantajul in minutul 66, scorul final fiind stabilit de Insigne in minutul 79.  Turcia prefera o asezare 4-1-4-1, in vreme ce Italia prefera o asezare ofensiva, tip 4-3-3. 

Italia nu primea niciun cartonas galben in aceasta partida, in vreme ce la turci erau avertizati pe final de partida Soyuncu si Devisoglu. Opt cornere executau italienii in partida, iar adversara doua. Doar 3 suturi la poarta a expediat Turcia, fata de 21 ale adversarei. Cat despre suturile pe poarta, Turcia a expediat unul singur, iar italienii 8. Goalkeeperul Turciei avea 5 interventii.

Fundasul italian Spinazzola expedia doua suturi in acest meci, ambele pe poarta. Doua suturi pe poarta mai avea doar Immobile. Dintre titularii Italiei, doar Jorginho nu reusea sa traga nici macar un sut la poarta. 

In schimb, Jorginho avea cele mai multe pase reusite (81). Dintre cei ce au jucat la italieni mai bine de o repriza, cel mai prost la capitolul pase statea Insigne, din cele 66 pase doar 46 gasindu-si destinatarul. De la turci a iesit in evidenta in mod negativ Dervisoglu. In cele 17 minute petrecute pe teren, acesta nu a incercat nici macar o pasa. 

Statistici prima etapa grupa A EURO 2020: Tara Galilor vs Elvetia 

Aici se inregistra o remiza cu doua goluri. Breel Embolo deschidea scorul pentru elvetieni in minutul 49, Kieffer Moore egaland pentru galezi in minutul 74. Tara Galilor a preferat o asezare 4-1-4-1, iar Elvetia una tip 3-4-1-2.

Trei cartonase galbene erau aratate in meci. De la elvetieni erau avertizati Schar si Mbabu, iar de la galezi Moore. Nu mai putin de 12 lovituri de colt executa Elvetia, in vreme ce adversara obtinea 4. Patru suturi pe poarta a expediat Elvetia, fata de trei ale adversarei. Goalkeeperul Elvetiei avea o interventie, fata de cele 3 ale portarului galezilor.

Elvetianul Embolo expedia nu mai putin de 3 suturi pe poarta in aceasta partida. Un alt elvetian, Akanji, gresea doar doua pase in partida. Din cele 79 pase, 77 isi gaseau destinatarul. In schimb, Shaqiri completa doar 16 pase dintr-un total de 26 incercate. La galezi, Joe Allen obtinea un procentaj maxim al paselor complete. Toate cele 32 pase expediate de el isi gaseau destinatarul. 

De punctat, de asemenea, ca elvetianul Freuler a fost imbatabill in duelurile aeriene. Acesta a castigat toate cele 5 dueluri la cap avute. Joe Rodon de la galezi a dominat si el la acest capitol, castigand toate cele 4 dueluri aeriene avute.