EURO 2020: Suprize placute si dezamagiri in prima etapa din grupa D

Anglia a castigat, fara sa impresioneze insa, jocul sau de debut de la EURO 2020. In celalalt meci Cehia a obtinut cele 3 puncte in fata Scotiei. Nu putem spune, asadar, ca a existat vreo surpriza in aceasta grupa. Mai jos, vom prezenta cateva statistici prima etapa grupa D EURO 2020 de pe urma carora putem intui prestatia jucatorilor si a echipelor in urmatoarele meciuri. Ca sa va informati in privinta urmatoarelor meciuri, o alternativa o reprezinta sectiunea speciala de pe site unde veti gasi analize si ponturi legate de meciurile de la turneul final. 

Statistici prima etapa grupa D EURO 2020 - Anglia vs Croatia

Un singur gol se marca in aceasta partida. Era inscris de Sterling, in minutul 57. Doua suturi pe poarta expediau englezii, fata de unul singur al croatilor. De specificat ca Anglia avea si o bara. Englezii au preferat o asezare tip 4-2-3-1, in vreme ce formatia croata a incercat o asezare tip 4-1-4-1. 

Singurul avertizat de la englezi era Foden, in vreme ce de la croati primeau cartonasul galben Caleta-Car, Kovacic si Brozovic. Atat Anglia, cat si Croatia executau un singur corner. Formatia antrenata de Gareth Southgate avea o posesie de doar 52%.

Un capitol la care englezii au stat mai slab decat croatii il reprezinta driblingurile, englezii reusind doar 6 driblinguri, fata de cele 16 ale croatilor. In ceea ce priveste pasele reusite, Anglia a completat 389, cu doar 4 mai multe decat adversara. Asta, daca ar fi sa ne luam dupa site-ul oficial. 

Englezii Kalvin Phillips si John Stones impresionau la capitolul pase. Primul reusea 31 din 32 de incercari, al doilea completand 54 din 56 incecari. Declan Rice, Mount si Mings stateau si ei foarte bine la capitolul pase. In schimb, Kyle Walker nu a stapanit prea bine acest capitol, doar 32 pase gasindu-si destinatarul din cele 41 incercari. La croati, Modric si Caleta-Car impresionau placut la capitolul pase. In schimb, Ivan Perisic nu stralucea, reusind doar 16 pase din 23 incercari.   

Statistici prima etapa grupa D EURO 2020 - Scotia vs Cehia 

Cehii se impuneau cu 2-0 in aceasta partida, golurile fiind inscrise in minutele 42 si 52. Al doilea gol era o capodopera venita de la aproximativ 50 metri. Scotia mergea pe o asezare clasica tip 4-4-2, in vreme ce formatia ceha prefera o asezare tip 4-2-3-1.

Neamtul Siebert era abitrul partidei, care nu a aratat nici macar un avertisment. Cinci suturi pe poarta expediau scotienii, la care se adauga o bara. De cealalta parte, cehii expediau 7 suturi pe poarta. Atat Scotia, cat si Cehia executau 6 cornere.

Dykes si Nisbet erau jucatorii care reuseau doua suturi pe poarta de la scotieni. De cealalta parte, Patrik Schick expedia nu mai putin de 5 suturi pe poarta. La capitolul driblinguri insa, cehii nu stateau foarte bine, reusind doar 5 din 15 incercari. 

De la scotieni Ryan Christie era singurul care avea un procentaj de reusita de 100% la capitolul pase, atacantul completand 12 pase. In schimb, Dykes, celalalt atacant, completa doar 10 pase din 19 incecari. De cealalta parte, Jankto si Kral nu stateau deloc bine la capitolul pase. Jankto completa 14 din 23, iar Kral 18 din 32.