EURO 2020: Suprize placute si dezamagiri in prima etapa din grupa E

Grupa E este singura din prima etapa a EURO 2020 in care s-au petrecut surprize in ambele meciuri. Prima dezamagire se numea Polonia, care a pierdut in fata Slovaciei. E drept, asta si dupa ce a jucat aproape jumatate de ora cu un om in minus. Singura eliminare din prima etapa a fazei grupelor era dictata de Ovidiu Hategan. Spania nu a reusit sa profite insa de pasul gresit al Poloniei, teoretic cea mai periculoasa adversara din grupa. Astfel, urmatoarele doua etape vor fi foarte interesante. Intr-o sectiune speciala de pe site vei gasi fiecare meci de la EURO 2020 analizat.  

Statistici prima etapa grupa E EURO 2020 - Polonia vs Slovacia

Slovacii au invins cu 2-1 in meciul lor de debut de la EURO 2020. Prima reusita le apartinea slovacilor, fiind, de fapt, un autogol al goalkeeperului Szczesny. Egalarea o aducea Linetty, care marca la cateva secunde dupa pauza. In minutul 62 Krychowiak era eliminat de la polonezi. Golul victoriei slovacilor venea 7 minute mai tarziu, autorul sau fiind Skriniar. Polonia a adoptat o strategie tip 3-5-2, in vreme ce antrenorul slovacilor prefera o strategie tip 4-4-1-1.

Trei suturi pe poarta au expediat polonezii, fata de cele doua ale slovacilor. La slovaci adaugam si o bara. Hubocan era cel ce vedea cartonasul galben la slovaci, in vreme ce de la polonezi Krychowiak primea ambele cartonase galbene. Cinci cornere executau polonezii in meci, fata de doua ale slovacilor. 

Linetty era singurul jucator care expedia doua suturi pe poarta. Polonezii erau cei ce reuseau mai multe driblinguri: 17, fata de 10 ale adversarilor. Lubomir Satka de la polonezi reusea sa complete toate cele 53 pase incercate. De partea cealalta, pentru polonezul Puchacz pasele nu erau punctul lui forte, doar 9 dintre cele 15 pase gasindu-si destinatarul.

Statistici prima etapa grupa E EURO 2020 - Spania vs Suedia

Se inregistra o remiza alba, singura din prima etapa a grupelor. Spaniolii aveau o posesie de 75% si 5 suturi pe poarta, dominand copios. Toate cele 5 suturi erau scoase de portarul nordicilor. De cealalta parte, Suedia nu expedia nici macar un sut pe poarta. Spania prefera sa joace ofensiv, cu o asezare 4-3-3, in vreme ce Suedia era adepta clasicului 4-4-2. 

Un singur corner executa Suedia in meci, in timp ce spaniolii beneficiau de 6 lovituri de colt. Suedezul Lustig era singurul avertizat din aceasta partida. 

Dani Carvajal expedia doua suturi pe poarta. Ceilalti spanioli ce sutau pe poarta erau Ferran Torres, Sarabia si Gerard Moreno. De la suedezi sutul pe poarta venea de la Alexander Isak. 

Nu mai putin de 860 pase completau spaniolii, in vreme ce suedezii reuseau doar 124. Cinci erau jucatorii spanioli care reuseau cel putin 100 pase. Este vorba de Laporte (119), Jordi Alba (116), Pau Torres (113), Koke (106) si Pedri (100). In schimb, Dani Carvajal reusea doar 28 din 39 pase.