EURO 2020: Suprize placute si dezamagiri in prima etapa din grupa F

In “grupa mortii” Ungaria era sa produca o surpriza destul de mare, cedand insa pe final de meci in fata Portugaliei. In celalalt meci nu se inregistra nicio surpriza din punctul nostru de vedere, Franta invingand Germania. O sectiune dedicata turneului final va analiza fiecare meci in parte, insa tot aici vei putea gasi si clasamentele fiecarei grupe, programul, dar si multe altele.

Statistici prima etapa grupa F EURO 2020 - Ungaria vs Portugalia

Portugalia a invins cu 3-0, insa in minutul 83 scorul era 0-0. Mai mult, cu doar cateva minute inaintea deschiderii scorului ungurii macau, insa golul era anulat pe motiv de offside. Deschiderea de scor venea in minutul 84, dupa sutul lui Guerreiro. Sutul a fost deviat de un ungur, care i-a schimbat total traiectoria, pacalindu-l pe portar. UEFA a decis insa sa-l crediteze cu gol pe Guerreiro. Urmatoarele doua goluri erau marcate de Cristiano Ronaldo. Primul venea din penalty, in minutul 87, iar al doilea in al doilea minut de prelungire. Astfel, Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria Campionatului European. Acesta este al cincilea astfel de turneu la care portughezul participa, Cristiano Ronaldo inscriind in toate. Atat la golul lui Guerreiro, cat si la al doilea gol marcat de Cristiano Ronaldo autorul pasei de gol era Rafa Silva. Portughezii preferau o asezare 4-2-3-1, iar ungurii una tip 3-5-2. 

De la lusitani vedea cartonasul galben Ruben Dias, iar de la unguri Loic Nego si Willi Orban. Sase cornere executau portughezii, pe cand Ungaria nu obtinea niciunul. Se expediau 10 suturi pe poarta in aceasta partida, 7 avandu-le portughezii, iar 3 ungurii. Goalkeeperul portughez reusea 3 interventii, iar cel ungur 4 interventii. Lusitanii aveau o posesie de 65%.

Cristiano Ronaldo si Diogo Jota expediau doua suturi pe poarta de la portughezi. De la unguri aceasta performanta era reusita de Adam Szalai.  Cristiano Ronaldo incerca nu mai putin de 39 pase, ceea ce este destul de mult pentru un atacant. Dintre acestea, la destinatar au ajuns 36. Ruben Dias a avut cele mai multe pase reusite, acesta completand 89 din 94. Un procentaj slab la capitolul pase l-a avut Diogo Jota, doar 26 pase ajungand la destinatar din totalul celor 37. In tabara adversa, niciun jucator nu a completat nici macar 50 pase.

Statistici prima etapa grupa F EURO 2020 - Franta vs Germania

Singura reusita a partidei era, de fapt, un autogol, Hummels marcand in proprie poarta in minutul 20. Benzema putea mari diferenta cu 5 minute inainte de final, insa golul marcat de el era anulat dupa vizionarea VAR. Franta prefera o asezare tip 4-3-3, in vreme ce nemtii incercau o asezare tip 3-4-3. 

In minutul 7 Kimmich primea cartonas galben. Era singurul avertisment primit de vreuna dintre cele doua echipe. Atat Franta, cat si Germania expediau un singur sut pe poarta in acest meci. De asemenea, francezii aveau si un sut in bara. Germania statea ceva mai bine la capitolul cornere, expediind 5, fata de cele 3 ale adversarei.

Un fapt interesant constatam la capitolul pase. Germania completa 657 pase, iar Franta doar 390. Francezul Kimpembe se descurca destul de bine, acesta completand 43 pase din 45 incercari. De la nemti Rudiger completa 79 pase din 84 incercari, iar Hummels 74 din 78 incercari.