EURO 2020: Suprize placute si dezamagiri in a treia etapa din grupa A

Stilul ofensiv al Italiei atat din preliminarii, cat si de la acest turneu final, pare a fi reteta succesului pentru italieni. Acestia au marcat 7 goluri, reusind sa nu primeasca niciunul. In ultima runda Italia a invins-o cu 1-0 pe Tara Galilor, care s-a calificat si ea in optimi. Pe pozitia a treia a incheiat Elvetia, victoria din ultima runda in fata Turciei nefiind de folos pentru ocuparea pozitiei secunde. Cu toate acestea, elvetienii au mari sanse sa se califice si ei in optimi. Clasamentele tuturor grupelor le puteti vedea intr-o sectiune speciala de pe site, una in care avem si analize, dar si ponturi pentru toate meciurile de la turneul final.  

Statistici ultima etapa grupa A EURO 2020 - Italia vs Tara Galilor 

Singurul gol al partidei era marcat in minutul 39 de catre Pessina. Arbitru era Ovidiu Hategan, care, la fel ca in primul sau meci, a dictat o eliminare. Ne referim la galezul Ampadu, eliminat direct in minutul 55. Ca de obicei, italienii preferau o asezare 4-3-3. De cealalta parte, asezarea galezilor era una tip 3-4-1-2.

Joe Allen si Chris Gunter erau ceilalti avertizati din tabara galezilor, de la italieni primind cartonas galben marcatorul golului, Pessina. Italia expedia 6 suturi pe poarta, fata de unul singur al Tarii Galilor. De punctat ca “Squadra Azzurra” avea si o bara. De asemenea, galezii executau un singur corner, pe cand italienii aveau 7 lovituri de colt.

Chiesa, Belotti si Pessina expediau doua suturi pe poarta. Italienii completau 578 pase, iar galezii doar 230. Verratti completa nu mai putin de 112 pase din totalul celor 118. Jorginho si Acerbi sunt alti doi italieni care aveau un procentaj foarte bun la pase. 

Statistici ultima etapa grupa A EURO 2020 - Elvetia vs Turcia

Elvetienii aveau ca si rezolvata partida inca din prima jumatate de ora. Seferovic deschidea scorul in minutul 6, Shaqiri majorand diferenta in minutul 26. Kahveci inscria in minutul 62 singurul gol al turcilor de la acest turneu final. Tabela era inchisa sase minute mai tarziu de catre Shaqiri. Elvetienii preferau o asezare 3-4-3, pe cand antrenorul turcilor trimitea in teren o asezare tip 4-1-4-1.

Nu mai putin de 10 suturi pe poarta expediau elvetienii, in vreme ce turcii expediau 6. In plus, elvetienii aveau si o bara. Goalkeeperul turc avea 7 interventii. Fiecare dintre cele doua echipe executa 8 cornere. Elvetia primea un singur cartonas galben, cel ce il vedea fiind Xhaka. De la turci erau avertizati Calhanoglu, Celik si Soyuncu. 

Shaqiri expedia nu mai putin de 4 suturi pe poarta, iar Seferovic si Zuber doua suturi. Din tabara turca Muldur expedia 3 suturi pe poarta. In mod surprinzator, Turcia completa cu 12 pase mai mult decat adversara. Turcii Demiral, Soyuncu, Tufan si Yokuslu se remarcau la acest capitol.