EURO 2020: Suprize placute si dezamagiri in a treia etapa din grupa D

Sunt cateva formatii care au incheiat grupa de la EURO 2020 pe primul loc, insa nu au reusit sa convinga. Printre acestea se numara si Anglia, care a marcat doar doua goluri in grupa. Este adevarat, nu a primit niciunul. Poate insa in fazele eliminatorii va arata alta fata. In ultima runda a grupelor Anglia o invingea cu 1-0 pe Cehia. In celalalt meci Croatia o invingea pe Scotia cu scorul de 3-1. Cum arata clasamentul final al acestei grupe, insa si al celorlalte, vei putea consulta intr-o sectiune dedicata exclusiv acestui turneu final. Tot aici vei gasi si o analiza pentru fiecare meci ramas de la turneul final, insa si cateva ponturi. 

Statistici ultima etapa grupa D EURO 2020 - Cehia vs Anglia

Singurul gol al acestei partide era marcat in minutul 12 de catre Raheem Sterling. Englezii expediau doar doua suturi pe poarta, fata de unul al cehilor. De notat ca englezii aveau si o bara. Un singur cartonas galben se arata in meci. Il vedea cehul Jan Boril. Englezii executau 6 lovituri de colt, iar cehii 4. Ambii antrenori preferau o asezare tip 4-2-3-1.

De la cehi atacantul Schick impresiona placut la capitolul pase, 22 dintre cele 23 gasindu-si coechipierii. Jankto impresiona si el placut, in cele 45 minute jucate reusind toate cele 16 pase incercate. De la englezi John Stones se descurca foarte bine la acest capitol. In schimb, Harry Kane nu o facea deloc bine. O statistica interesanta spune ca Anglia pierdea 19 mingi in propria jumatate, iar Cehia doar 12.

Statistici ultima etapa grupa D EURO 2020 - Croatia vs Scotia

Croatii deschideau scorul in minutul 17, Vlasic fiind autorul golului. Cehii egalau cu 3 minute inainte de pauza prin Callum McGregor. Croatia revenea in avantaj in minutul 62, dupa reusita superba a lui Luka Modric. Scorul final era stabilit de Perisic in minutul 77. Croatii preferau o asezare ofensiva, tip 4-3-3, in vreme ce Steve Clark trimitea in teren o asezare 3-5-2. 

Sapte suturi pe poarta expediau croatii in meci, fata de cele 4 ale adversarilor. In schimb, Croatia executa 5 lovituri de colt, iar Scotia 7. Elevii antrenati de Zlatko Dalic dominau partida, avand o posesie de 64%. Din tabara croatilor vedea cartonasul galben Lovren, iar de la scotieni McKeena.

Croatul Gvardiol era singurul din acest duel care expedia doua suturi pe poarta. Formatia croata reusea 604 pase, fata de cele doar 281 ale scotienilor. Croatii Vida si Kovacic impresionau placut la acest capitol. In schimb, scotianul Che Adams dezamagea cand venea vorba de pase reusite. Croatia pierdea 17 baloane in propria jumatate, fata de cele 9 ale adversarei.