EURO 2020: Suprize placute si dezamagiri in a doua etapa din grupa A

Dupa ce in prima runda a invins-o pe Turcia cu 3-0, in a doua runda Italia trecea cu acelasi scor de Elvetia. Astfel, italienii au ajuns la 7 victorii oficiale la rand fara gol primit. In cealalta partida din grupa Tara Galilor o invingea cu 2-0 pe Turcia. Mai jos vom prezenta cateva date statistice din aceste doua partide. Clasamentul grupei il puteti consulta intr-o sectiune speciala de pe site. Tot acolo veti gasi programul urmatoarelor meciuri, dar si analize in vederea fiecarui meci de la turneul final. 

Statistici etapa secunda grupa A EURO 2020 -Turcia vs Tara Galilor

Galezii au 4 puncte dupa doua runde, in mod normal fiind deja calificati in optimi. Ramsey deschidea scorul inainte de pauza, in minutul 42. Scorul final era stabilit de Connor Roberts in al cincilea minut de prelungire al partidei. Diferenta putea fi mai mare, insa Bale rata un penalty in minutul 61. Turcia prefera o asezare 4-1-4-1, in vreme ce asezarea Tarii Galilor era una tip 4-2-3-1.

Patru cartonase galbene se acordau in aceasta partida, toate in al doilea minut de prelungire al partidei. De la turci erau avertizati Calhanoglu si Burak Yilmaz, iar de la galezi Mepham si Davies. Galezii expediau 7 suturi pe poarta, turcii avand 5 asemenea suturi. Nu mai putin de 17 lovituri de colt vedeam in aceasta partida. Zece erau executate de turci, sapte de galezi. Turcia avea o posesie de 56%.

Galezul Aaron Ramsey expedia nu mai putin de 3 suturi pe poarta, in vreme ce de la turci Kan Ayhan expedia doua suturi pe poarta. In acest meci turcii au completat cu aproximativ 200 pase mai mult decat adversara. La capitolul driblinguri insa, galezii stateau mai bine, reusind 16 driblinguri, fata de 9 ale turcilor. 

Dintre cei care jucau mai bine de o repriza, turcul Kaan Ayhan inregistra cel mai ridicat procentaj de reusita al paselor. Acesta completa 62 din 67 pase. La acest capitol dezamageau galezii Ben Davies si Daniel James.

Statistici etapa secunda grupa A EURO 2020 - Italia vs Elvetia

Chiellini putea deschide scorul in minutul 19, insa dupa verificarea VAR golul acestuia a fost anulat, pe motiv de hent. Locatelli era cel ce deschidea scorul 7 minute mai tarziu. Acesta isi trecea in cont “dubla” in minutul 52, cu un sut superb putin din afara careului. Tabela era inchisa de Immobile, in minutul 89. Italienii preferau o asezare tip 4-3-3, in vreme ce antrenorul elvetienilor trimitea in teren o asezare 3-4-1-2.

Doua cartonase galbene erau acordate in acest meci, ambele vazute de elvetieni. Primeau avertisment Gavranovic si Embolo. Trei cornere executau italienii in meci, fata de doua ale elvetienilor. Trei suturi pe poarta expedia Squadra Azzurra, iar Elvetia unul singur. In ciuda scorului, Elvetia avea o posesie mai mare. Este drept, doar 51%.

Italia completa cu 6 pase mai mult decat Elvetia. Jorginho impresiona la acest capitol, completand 68 pase din 70 incercari. Un alt italian care impresiona placut era Di Lorenzo, care completa 49 pase din 52 incecari. De la elvetieni procentajul cel mai mare l-a avut Freuler, acesta completand 42 din 45 pase.