EURO 2020: Suprize placute si dezamagiri in a doua etapa din grupa F

In a doua etapa a grupei F am avut parte de o surpriza si de un meci spectaculos. Surpriza se consemna in Ungaria, meciul dintre tara gazda si Franta incheindu-se cu scorul de 1-1. Meciul cu numarul cel mai mare de goluri din turneu avea loc intre Germania si Portugalia. Se inregistrau 6 goluri, nemtii invingand cu scorul de 4-2. Una dintre cele trei mari echipe din “grupa mortii” ar putea fi eliminata din faza grupelor in urma ultimei etape. Cum arata clasamentul dupa doua etape in grupa F, dar si care au fost scorurile de pana acum, vei putea afla intr-o pagina speciala dedicata exclusiv turneului final. Tot aici vei gasi analize pentru fiecare meci de la EURO 2020 (2021), fiecare insotita de 3 pronosticuri.

Statistici etapa secunda grupa F EURO 2020 - Ungaria vs Franta

Francezii dominau vizibil prima repriza, creandu-si multe ocazii de poarta. Ungurii punctau insa in minutele de prelungire prin Fiola. Golul egalizator era marcat in minutul 66 de catre Griezmann. Ungaria prefera o asezare tip 5-3-2, in timp ce selectionata “cocosului galic” juca ofensiv, preferand o asezare tip 4-3-3. 

Ungurii expediau 3 suturi pe poarta, iar francezii 4 asemenea suturi. Nici la capitolul cornere nu se excela, francezii executand 3, iar ungurii unul singur. Trei interventii avea goalkeeperul ungurilor, fata de doua ale celui francez. Fiecare dintre cele doua echipe primea un cartonas galben. De la francezi era avertizat Pavard, iar de la unguri Botka.

Francezii completau 618 pase, iar ungurii doar 291. Cele mai multe pase le reusea Pavard, care completa 90 din totalul celor 98. Varane, Kimpembe si Tolisso se descurcau admirabil la acest capitol. Francezii castigau 16 dueluri aeriene, fata de cele doar 3 ale ungurilor.   

Statistici etapa secunda grupa F EURO 2020 - Portugalia vs Germania

Cristiano Ronaldo deschidea scorul pentru portughezi la finele primului sfert de ora. Nemtii conduceau insa la pauza, dupa ce lusitanii marcau de doua ori in proprie poarta. Ruben Dias marca in minutul 35, insa nu i se poate reprosa nimic. Raphael Guerreiro il urma, marcand in proprie poarta patru minute mai tarziu. Kai Havertz majora diferenta nemtilor in minutul 51, pentru ca Gosens sa duca scorul la un incredibil 4-1 la finele primei ore de joc. Portughezii marcau al doilea gol in minutul 67, prin Diogo Jota. Lusitanii preferau o asezare tip 4-1-4-1, in vreme ce asezarea nemtilor era una tip 3-4-2-1. 

Portughezii expediau doar doua suturi pe poarta, fata de 7 ale adversarilor. Lusitanii dominau insa la capitolul cornere, executand 6, dublu decat nemtii. Se acordau doua cartonase galbene in aceasta partida, ambele primite de nemti. Le vedeau Kai Havertz si Matthias Ginter.

Kai Havertz si Robin Gosens au fost cei mai periculosi jucatori ai germanilor, fiecare dintre cei doi expediind doua suturi pe poarta. Nemtii au reusit 538 pase, fata de 379 ale portughezilor. Cele mai multe pase le reusea Toni Kroos: 80 dintr-un total de 86. De la nemti Rudiger si Goretzka impresionau placut la capitolul pase, iar de la portughezi Danilo Pereiro facea asta. Nemtii castigau 16 dueluri aeriene, iar portughezii 9.