EURO 2020: Suprize placute si dezamagiri in a doua etapa din grupa D

In acest moment Grupa D este una dintre cele mai interesante de la EURO 2020. Dupa doua runde, diferenta dintre prima si ultima clasata este de 3 puncte. In ambele meciuri din aceasta runda asistam la o remiza. Daca la meciul dintre Croatia si Cehia puteam anticipa acest lucru, nu la fel putem spune si de cel dintre Anglia si Scotia. Clasamentul grupei D, impreuna cu analizele si ponturile pentru fiecare meci, le vei putea consulta intr-o sectiune speciala de pe site.

Statistici etapa secunda grupa D EURO 2020 - Croatia vs Cehia

Schick deschidea scorul din penalty in minutul 37, devenind, astfel, golgheterul competitiei la acel moment, cu 3 goluri. Croatii egalau in minutul 47 prin Perisic. Ambele formatii preferau o asezare 4-2-3-1. 

Era un meci modest, cu 3 suturi pe poarta. Doua erau expediate de croati, unul de cehi. Croatii aveau nu mai putin de 20 lovituri libere, dublu fata de cehi. Fiecare dintre cele doua echipe executa 4 cornere. De la Croatia vedea cartonasul galben Lovren, de la cehi fiind avertizati Masopust, Boril si Hlozek. 

Cehia completa 400 pase, fata de cele 392 ale Croatiei, doar ca pasele incercate erau 488 pentru cehi si 458 pentru croati. Vida impresiona placut la croati la acest capitol, in vreme ce niciuna dintre cele 4 pase date de Rebic in 49 minute nu ajungea la destinatar. Mai rar asa ceva, chiar daca vorbim de un atacant. De la cehi Celustka impresiona placut la capitolul pase. Cehia pierdea de 10 ori mingea in propria jumatate, Croatia facand asta in 19 randuri. 

Statistici etapa secunda grupa D EURO 2020 - Anglia vs Scotia

Un meci apatic, in care atat Anglia, cat si Scotia, expediau un singur sut pe poarta. De punctat ca englezii aveau si o bara In schimb, se executau 11 cornere: 6 de catre englezi, 5 de catre adversari. Scotienii McGinn si O’Donnell erau singurii care vedeau cartonasul galben in aceasta partida. Anglia prefera o asezare 4-2-3-1, in vreme ce scotienii trimiteau in teren o asezare 5-3-2.

Reece James era jucatorul ce reusea cele mai multe pase in aceasta partida. Englezul completa 88 din cele 90 pase incercate. Sterling impresiona si el la acest capitol, 24 pase ajungand la coechipieri din cele 25 incercate. John Stones si Declan Rice se descurcau si ei destul de bine cand venea vorba de pase reusite. La scotieni, O’Donnel, McGinn si Che Adams se descurcau si ei bine la acest capitol.