EURO 2020: Suprize placute si dezamagiri in a doua etapa din grupa C

In urma disputarii celei de-a doua etape din grupa C cunoastem echipa care a castigat grupa. Aceasta este Olanda, care in a doua runda a trecut de Austria cu 2-0. In celalalt meci, Ucraina o invingea pe Macedonia cu scorul de 2-1. Partida din ultima runda dintre Ucraina si Austria va decide care dintre cele doua echipe se va clasa pe locul secund. Pe o pagina care contine doar informatii despre turneul final poti consulta clasamentul tuturor grupelor. De asemenea, aici vom oferi analize si ponturi pentru fiecare meci de la EURO 2020.

Statistici etapa secunda grupa C EURO 2020 - Ucraina vs Macedonia

Spectatorii de pe National Arena au fost martorii unei partide cu 3 goluri. Yarmolenko deschidea scorul in minutul 29, Yaremchuk dubland avantajul ucrainienilor 5 minute mai tarziu. Pentru macedoneni reducea din handicap Alioski in minutul 57, recuperand mingea pe care tot el o expedia din penalty direct in portar. Malinovsky putea reface diferenta la doua goluri pentru vecinii nostri, insa rata un penalty in minutul 84. Ucraina prefera o asezare 4-1-4-1, pe cand asezarea Macedoniei era una tip 5-3-2.

Opt suturi pe poarta au expediat macedonenii in aceasta partida, in vreme ce macedonenii au expediat 5. De punctat ca Macedonia a avut si o bara. Atat Ucraina, cat si Macedonia au executat 5 cornere. Goalkeeperii au fost intrebuintati serios, cel al Macedoniei avand 6 interventii, portarul ucrainienilor intervenind de 4 ori. Shaparenko vedea cartonasul galben la ucrainieni, in vreme ce de la macedoneni erau avertizati Velkovski si Avramovski.

Ambele echipe au incercat sa dribleze de 31 ori, Macedonia stand, in mod surprinzator, mai bine la acest capitol. Aceasta reusea 20 driblinguri, fata de 13 ale adversarei. Malinovsky expedia nu mai putin de 4 suturi pe poarta la ucrainieni, iar Yarmolenko doua. Pentru macedoneni Alioski si Trajkovski expediau cate doua suturi pe poarta. Ucrainienii Zabarnyi, Shaparenko si Matvienko impresionau placut la capitolul pase. De la macedoneni Musliu facea asta. 

Statistici etapa secunda grupa C EURO 2020 - Olanda vs Austria

Scorul era deschis de Depay din penalty, in minutul 11. Ca in partida cu Ucraina, tabela era inchisa de Dumfries, la jumatatea reprizei secunde. Olandezii dispuneau de o asezare tip 3-4-1-2, iar austriecii de una tip 5-3-2. 

Contrar asteptarilor multora, nu a fost o partida foarte spectaculoasa, Olanda avand 3 suturi pe poarta, iar Austria unul singur. In schimb, austriecii executau 5 lovituri de colt, fata de doua ale olandezilor. De la Olanda vedea cartonasul galben Marten de Roon, iar de la austrieci David Alaba si Daniel Bachmann. 

In mod surprinzator, Austria completa mai multe pase decat adversara: 456, fata de 414. Hinteregger, Lazaro si Gregoritsch se descurcau cel mai bine de la austrieci la acest capitol. De la olandezi au excelat De Ligt, Blind si Malen.