EURO 2020: Multe surprize in optimile de finala

Acest turneu se anunta unul deosebit inca dinainte de startul lui si asta din mai multe motive. Pe parcursul turneului am vazut niste cifre care cu greu vor mai fi egalate la un alt Campionat European. In sferturile de finala s-au calificat doua echipe din grupa A, doua din grupa B, una din grupa C, doua din grupa D si una din grupa E. Singura grupa care nu are reprezentanta in aceasta faza este chiar “grupa mortii”. Portugalia, Franta si Germania au fost eliminate, rand pe rand, din faza optimilor.

Cifre optimi EURO 2020 - Jumatate din cele 8 meciuri au avut nevoie de extra-time

Daca in cele 32 meciuri din faza grupelor am avut parte de 8 rezultate de egalitate, in cele 8 meciuri din optimi s-au inregistrat 4 remize in timp regulamentar. Este vorba de meciurile: Italia vs Austria, Croatia vs Spania, Franta vs Elvetia si Suedia vs Ucraina. Cel mai lung meci a fost cel de pe Arena Nationala, dintre Franta si Elvetia. Prin asta ne referim la faptul ca partida a ajuns la lovituri de departajare, acolo unde elvetienii au eliminat campioana mondiala. Celelalte rezultate din faza optimilor le puteti gasi intr-o sectiune speciala a site-ului. Tot aici veti descoperi atat analizele, cat si ponturile propuse de noi pentru cele 7 meciuri ramase de la EURO 2020 (2021).

Cifre optimi EURO 2020 - Autogoluri cat pentru toate editiile

Avand in vedere numarul autogolurilor de pana acum, era cumva de asteptat ca si in faza optimilor sa avem parte de cel putin unul. Am asistat la unul singur, petrecut in partida dintre Croatia si Spania. Un spaniol a fost cel care si-a marcat in proprie poarta. Astfel, numarul autogolurilor de la aceasta editie a ajuns la 9. Este exact cifra inregistrata in toate editiile de pana acum a Campionatului European. Astfel, s-a ajuns la 18 autogoluri in istoria EURO.

Cifre optimi EURO 2020  - Italia, record de invincibilitate

In optimi Italia s-a chinuit putin in fata Austriei, insa pana la urma totul a iesit cu bine pentru “Squadra Azzurra”. A fost meciul cu numarul 31 consecutiv fara infangere pentru italieni, indiferent ca vorbim de amicale sau de oficiale. Vorbim de un nou record in istoria “Squadrei Azzurra”. De asemenea, italenii au ajuns la 12 meciuri la rand in care nu au primit gol. Ne referim la timpul regulamentar. De acum insa vin adversare cu nume, urmand sa vedem cat va mai continua acest sir.

Cifre optimi EURO 2020 - Alte statistici

Desi a fost echipa care a dominat, Portugalia a parasit competitia in optmi, in fata Belgiei. Portughezul Cristiano Ronaldo ramane lider in clasamentul golgheterilor, cu 5 reusite. El este urmat de francezul Karim Benzema, cehul Patrik Schick si suedezul Emil Forsberg, toti trei cu 4 reusite. Dintre cei trei, doar Schick il mai poate depasi pe portughez. Elvetianul Zuber conduce in clasamentul pasatorilor de gol, acesta avand 4 assisturi.

In faza optimilor au fost marcate 29 goluri: 23 in timp regulamentar si 6 in extra-time. S-au aratat 33 cartonase galbene si 3 rosii, executandu-se 67 cornere. Astfel, in 44 meciuri de la turneul final s-au inscris 123 goluri, au fost acordate 132 cartonase galbene si 5 cartonase rosii, executandu-se 375 cornere.. De asemenea, au fost acordate 14 lovituri de la 11 metri, fiind transformate 8. Aici nu am luat in calcul si loviturile de departajare de la Franta vs Elvetia.