EURO 2020: Jucatori tineri ce pot straluci la EURO 2020

Turneele finale, fie ca vorbim de Campionate Europene, Campionate Mondiale sau, de ce nu, chiar de Jocurile Olimpice, reprezinta o rampa de lansare pentru tinerii jucatori. In cele ce urmeaza vom selecta cinci jucatori care au sanse mari sa straluceaca la acest Campionat European. Vorbim atat de jucatori de la echipe mari, cat si de la nationale mai putin obisnuite cu fazele finale. 

Tineri jucatori de urmarit la EURO 2020 - Jucatori de la echipe mari

Phil Foden, Anglia

Englezul care joaca pentru Manchester City a castigat distinctia de cel mai bun jucator al sezonului in Premier League. Sa primesti o astfel de distinctie in cel mai spectaculos campionat din lume nu e deloc putin lucru, asteptarile de la el fiind destul de mari in vederea acestui turneu final.

Jude Bellingham, Anglia

La varsta de 17 ani, Dortmund l-a luat pe Bellingham de la Birmingham City, acela fiind cel mai scump transfer din istorie pentru un jucator de 17 ani. A primit distinctia de cel mai bun nou-venit in Bundesliga acest sezon, putand fi un pion de baza daca va fi introdus ca titular in meciurile de la turneul final.

Kai Havertz, Germania

Jucatorul de 21 ani a costat-o pe cei de la Chelsea nu mai putin de 72 milioane lire. Startul de sezon nu a fost unul foarte bun, insa finalul de sezon in Premier League l-a gasit intr-o forma extraordinara pe Havertz. Sa nu uitam ca Havertz a marcat golul victoriei pentru londonezi in finala Champions League. 

Tineri jucatori de urmarit la EURO 2020 - Jucatori de la echipe mici

Dejan Kulusevski, Suedia

Jucatorul celor de la Juventus este vazut ca o mare speranta pentru nationala Suediei la acest turneu final. Tanarul de 21 ani va lipsi in primul meci, impotriva Spaniei, din cauza ca a fost testat pozitiv cu virusul COVID. In orice caz, meciul cu Spania nu este unul decisiv in privinta calificarii, dupa cum se poate obsserva si din cotele la victorie afisate intr-o sectiune speciala de pe site. Kulusevski a fost unul dintre putinii jucatori ai lui Juventus ce au stralucit in acest sezon. In finala Coppa Italia, Kulusevski a dat un gol si o pasa de gol. Speram ca acesta sa revina cat mai repede pe teren. 

Abdulkadir Omur, Turcia

O potentiala surpriza placuta la EURO 2020 este Turcia, de aceasta parere fiind mai multi experti din lumea fotbalului. Asta mai ales datorita lotului destul de valoros. Poate cel mai valoros tanar jucator din lot este Abdulkadir Omur. Poate nu multi au auzit de jucatorul in varsta de 21 ani de la Trabzonspor, poreclit “Messi al Turciei”. Acesta a avut un sezon destul de dificil, in care a contactat virusul COVID, dupa care a suferit o accidentare. Omur a jucat un rol important in campania de calificare la EURO 2020.