EURO 2020: Doar suporterii vaccinati vor putea asista din tribune la meciurile de pe National Arena

Cu aproximativ o luna de zile pana la startul EURO 2020, lucrul pe care majoritatea il anticipa s-a intamplat. Accesul suporterilor care doresc sa asiste din tribune la un meci pe National Arena se va face doar in cazul in care acestia au fost vaccinati. Anuntul a fost facut de Florin Citu, premierul Romaniei.

Suporteri vaccinati pe National Arena - Maxim 13 000 spectatori vor putea asista la fiecare meci

Astfel, fiecare spectator va fi verificat daca s-a vaccinat anti-COVID inainte de a patrunde in tribune. In cazul in care nu este vaccinat, i se va efectua vaccinul pe loc. Din aceasta cauza, toti spectatorii trebuie sa soseasca la partida cu minim 30 minute inaintea startului ei. 

Amintim ca Arena Nationala poate fi umpluta in proportie de 25% pentru fiecare meci de la turneul final. Asta inseamna aproximativ 13 000 persoane. Aceasta va gazdui 4 meciuri: trei in faza grupelor si unul in optimile de finala. Meciurile din grupe sunt: Austria vs Macedonia, Ucraina vs Macedonia si Ucraina vs Austria. In optimi National Arena va gazdui partida dintre castigatoarea grupei F si formatia clasata pe locul al treilea in grupa A, B sau C. Aceste meciuri, impreuna cu toate celelalte, le veti putea gasi analizate intr-o sectiune speciala, pentru fiecare meci analizat urmand a oferi minim 3 ponturi.

Suporteri vaccinati pe National Arena - Stadioane gazda ale turneului final ce impun vaccinarea

Sunt 11 orasele care vor gazdui meciuri la turneul final, toate urmand a impune masuri speciale anti-COVID. In general, toti suporterii din strainatate sunt bineveniti la meciurile de la EURO 2020. Exceptie face Baku, care nu permite cetatenilor straini sa vina in Azerbadjan, decat daca acestia provin din Turcia, Elvetia, Marea Britanie sau natiunile care se vor califica in sferturile de finala. 

In afara Bucurestiului, orasele care impun test anti-COVID inainte de a asista la meciuri sunt  Budapesta si Copenhaga. Sankt Petesburg va cere doar test negativ, pe cand Roma accepta atat test negativ, cat si vaccin. Sigur, conditiile se mai pot schimba pana la startul turneului final. Sa spunem ca biletul trebuie prezentat in varianta electronica (pe mobil). Evident, masca de fata este obligatorie pentru toate stadioanele. Mai multe detalii privind masurile anti-COVID, dar si restrictiile de calatorie, veti gasi pe site-ul oficial UEFA.