EURO 2020: Calcule inaintea celei de-a treia etape a grupelor

In primele doua etape ale grupelor EURO 2020 (2021) am avut parte de cateva surprize. Acestea fac ca ultima runda a grupelor sa devina foarte interesanta. Sigur, desi poate multi nu doresc acest lucru, cateva echipe si-ar putea apara interesul, mai ales cele considerate mici. Prin asta ne referim la obtinerea unui rezultat cat mai convenabil, pentru a juca in optimi impotriva unei adversare considerata mai slaba. O sectiune speciala a site-ului prezinta clasamentele dupa cele doua etape ale grupelor. Tot acolo veti putea intalni analize si ponturi pentru fiecare meci de la EURO 2020, rezultate sau propuneri legate de casele la care sa plasati pariuri.

Calcule dupa primele doua etape din grupele EURO 2020 - Cum se prezinta situatia in fiecare grupa

GrupaEchipaPuncteGolaveraj
AItalia66-0

Tara Galilor43-1

Elvetia11-4

Turcia00-5
BBelgia65-1

Rusia31-3

Finlanda31-1

Danemarca01-3
COlanda65-2

Ucraina34-4

Austria33-3

Macedonia02-5
DCehia43-1

Anglia41-0

Elvetia11-2

Scotia10-2
ESuedia41-0

Slovacia32-2

Spania21-1

Polonia12-4
FFranta42-1

Germania34-3

Portugalia35-4

Ungaria01-4

Calcule dupa primele doua etape din grupele EURO 2020 - Scenarii posibile in ultima etapa a grupelor

Inainte de toate, sa spunem ca in cazul unei egalitati de puncte intre doua echipe din grupa primul criteriu il reprezinta rezultatul meciurilor directe, apoi golaverajul. In cazul formatiilor de pe locul 3, se va efectua un clasament cu toate cele 6 formatii, iar primele 4 se vor califica. La egalitate de puncte primul criteriu aici este golaverajul, apoi golurile marcate, dupa care vine numarul de victorii. Acest clasament al echipelor de pe locul 3 va fi identic cu cel din grupa, nu ca la alte competitii, cand este eliminat rezultatul cu ultima clasata. 

In mod normal, in grupa A Italia o va invinge pe Tara Galilor si indraznim sa spunem ca Elvetia o va invinge pe Turcia. Astfel, ocupanta locului 3 va fi Elvetia, care probabil nu va avea golaveraj pozitiv.

In grupa B Belgia ar trebui sa invinga Finlanda la minim doua goluri diferenta, iar Danemarca sa nu piarda in fata Rusiei. In acest caz, Finlanda ar incheia pe pozitia a treia, cu 3 puncte. 

In grupa C Olanda va merge in optimi de pe primul loc, indiferent de ce va face in a treia etapa. In mod normal va castiga. In celalalt meci foarte probabil Austria si Ucraina vor merge impreuna in optimi in cazul unei remize, Austria incheind pe pozitia a treia. In orice caz, nu o vedem pe Ucraina pierzand acest meci.

In grupa D Cehia o va intalni pe Anglia, iar Croatia pe Scotia. Nu bagam mana in foc nici pe victoria Angliei, nici pe cea a Croatiei, in mod normal cele doua fiind insa favorite la victorie. In meciul dintre Croatia si Cehia s-a inregistrat o remiza, astfel ca totul depinde de scorurile din ultima runda. Am tinde insa sa o vedem pe Cehia pe locul secund. 

In grupa E Spania o va intalni pe Slovacia, iar Polonia pe Suedia. Spania ar trebui sa o invinga pe Slovacia, insa nu suntem deloc siguri de o victorie a Poloniei. Daca va veni, nu credem ca va fi la mai mult de un gol diferenta.

In grupa F Germania ar trebui sa o invinga pe Ungaria, iar Franta nu credem ca va pierde in fata Portugaliei. Am merge pe o victorie a campioanei mondiale in fata celei europene la o diferenta de un gol. Astfel, Portugalia ar termina cu 3 puncte, insa ar avea un golaveraj mai bun decat Finlanda si Slovacia. Asta daca se respecta ceea ce intuim noi.

Calcule dupa primele doua etape din grupele EURO 2020 - Posibile optimi de finala

In optimi castigatoarea grupei A va intalni a doua clasata din grupa C. A doua clasata din grupa D va intalni a doua clasata din grupa E. Castigatoarea grupei D va evolua in fata celei de-a doua clasate din grupa F, iar a doua clasata din grupa A va intalni a doua clasata din grupa B.

Daca intuitia noastra este cea corecta, ar insemna ca formatiile de pe locul 3 care se vor califica vor proveni din grupele A, C, D si F. Astfel, optimile de finala ar fi urmatoarele: Belgia vs Portugalia; Italia vs Ucraina; Franta vs Elvetia; Cehia vs Suedia; Spania vs Austria; Anglia vs Germania; Olanda vs Croatia si Tara Galilor vs Rusia. Asta ar insemna ca Olanda va avea cel mai facil culoar catre semifinale. Poate doar Franta sa mai aiba un asemenea culoar favorabil.